Dagsarkiv: 15 juni 2018

Till Skåne via Linköping


Anneli körde mig till Circle K vid 07.30 på morgonen där jag hade en hyrbil som väntade på mig. Andreas, som jag känner sedan han var betydligt mindre, såg till att jag fick en bra bil till ett bra pris. Lagom stor och med automatlåda. Skön att köra.

Sedan har jag kört till Skåne via Nyköping, där jag plockade upp Carl-Anton, och Linköping där vi stannade till för att prata med Bertil Söderqvist. Ni kan se mig och Bertil på bilden ovan.

Bertil blev ufointresserade omkring 1969 och kom att jobba en del ihop med Carl-Axel Jonzon. Under en kort tid försåg han också amerikanska Mufon med svenska rapporter. Vi satt och pratade i mer än en timma om en hel massa spännande ämnen från småfolk till märkliga naturfenomen.

Vid 12-tiden sa vi hej och tack till Bertil och åkte sedan vidare mot söder med siktet inställd på lunch på Burger King utanför Värnamo. Vilket vi efteråt förstod var en dum idé eftersom Max i huset intill bara tog 29 kronor för samma måltid eftersom de firade jubileum.

Nå, nu visste vi inte det utan åt i godan ro och kunde nöjda köra vidare till Bertil Falk utanför Trelleborg. Bertil, som jag och Niklas träffade förra sommaren, hade 22 lådor med diverse papper och böcker till AFU som vi bar ut till bilen. Men först bjöd Bertil på jordgubbar och glass!

Egentligen skulle vi åka vidare till Ebbe Johansson efter Bertil men Ebbe hade blivit sjuk och kunde inte ta emot oss. Han var och vilade upp sig i Blekinge hos sin särbo. Så det blev raka vägen till Lund och Mikael Karlsson istället.

Under dagen fick jag ett mejl från en kille som jobbar med en fiktion eller ett rollspel om spökraketerna och som ville ha tag på en bild på Eric Malmberg. Och det ska jag hjälp honom med när jag kommer tillbaka. Det är fantastiskt kul hur många som har blivit påverkade av att jag en gång för inte så länge sedan lyfte fram spökraketerna som ett projekt.

Ingen pratade om dem innan dess och nu sitter folk och skriver rollspel om detta. Lite kul.

När vi kom till Mikael hamnade vi på en studentfest där det blev både mat och dryck och en massa spännande samtal. Vi fick prata en hel del ufo och det visade sig att en av kvinnorna där hade en pappa som seglat genom Bermudatriangeln cirka 1965 och då sett havet koka i grönt. Jag tog hennes nummer och ska försöka få ett snack med pappan.

Det har ju varit en spännande VM-dag också. Och för mig som tippat VM spännande att få veta hur det går även om jag inte fick se någon av de två första matcherna men väl de sista fem minuterna av Portugal–Spanien. Lyckades pricka in Uruguay–Mexiko rätt men stupade på Marocko–Iran efter ett självmål på övertid! Och sedan hade jag Spanien som vinnare men Ronaldo såg till att jag missade även den med sitt 3–3-mål i slutet av matchen.

Nu hann vi bara se de sista fem minuterna av matche med hjälp av min dator och SVT Play vilket var lite synd men vi har haft en riktigt bra dag ändå. Hemma hos Mikael drack vi en öl, åt jordgubbar som vi hittat på parkeringen (fråga inte), löste korsord och pratade till en bra stund efter midnatt. Och så träffade vi katten Ragnar!

Carl-Anton och Bertil Falk.

Bertil med de 22 lådorna han donerade.

Framåt kvällen hamnade vi på studentskiva med Mikael.

 419 total views