Dagsarkiv: 25 juni 2018

UFO-Aktuelltjobb och DN-jobb


Gick upp strax efter 08 och satte mig direkt vid datorn för att jobba på med UFO-Aktuellt. Något som gick alldeles utmärkt. Fick rätt många sidor gjorda och tyckte att jag kunde skicka iväg det som nu är klart till Stefan Roslund som ju alltid läser korrektur på det vi gör.

Så nu hoppas jag att få klart det sista i morgon om jag bara får ledaren från Anders Berglund och kommer upp i hyfsad tid även då.

Nu lär det inte bli tidigt eftersom jag jobbar igen från och med i dag.

Fick också korrekturet på omslaget till min nya bok från min redaktör Andreas i dag, ni kan se det här ovan – utvecklat. Det är alltså pappersomslaget som används när boken trycks i sin första upplaga. När det blir dags för kartonnage kommer den vänstra fliken inte längre att finnas med.

Min vän Per Lundmark har gjort en film där hans pappa berättar om en märklig händelsen i början av 80-talet. Ett föremål slår ned i Stugsjön (några kilometer norr om Nattavaara by) som pappan Hans och hans bror var på väg att sätta ut en båt i. Jag intervjuade pappan på 90-talet. Nu finns han dokumenterad på film. Bra jobbat!

Vad pappan såg är svårt att säga men mycket tyder på att det var en meteorit som slog ned. Det är också Pers förstahandsteori.

Tog mig till jobbet i det fina vädret, faktiskt sommarlikt i dag igen.

Skrev en rolig artikel om ett jättelikt jordkonstverk i Australien. Ni som har inloggning till DN kan läsa om det här.

För er andra kan jag säga att det rör sig om en 4,2 kilometer stor bild en man med något som liknar en pinne i sin vänstra hand som upptäcktes för 20 år sedan mitt ute i den australiska öknen 58 kilometer från närmaste samhälle. Enormt stor. Och att ingen vet vem eller vilka som har gjort figuren.

Mat blev det på Lilla Asien. Biff med lök men utan purjo.

Bra kväll med många roliga saker att skriva om.

 773 total views,  1 views today