Dagsarkiv: 03 juli 2018

Betty Hill, Karsten och VM!

Väcktes av att Sven i Falköping ringde och det var tur för klockan hade blivit alldeles för mycket. Så det var bara att gå upp och prata med honom en stund, vilket alltid är trevligt. Men sedan satte jag mig vid datorn och kollade in reaktionerna på Ufopoddens första del som ju tog upp Betty och Barney Hill-fallet, ett fall som jag har god insyn i efter att ha träffat och intervjuat Betty den 13 april 1987.

Klockan 12 skulle jag vara på Söder för att hämta böcker men i sista minuten kom jag på att jag nog borde göra en liten video om mitt möte med Betty och berätta om det hon avslöjade för oss då – att hon sett ett tefat krascha och haft delar i sin garderob för att tre dagar innan de gav sig av på den nu världsberömda resan som skulle sluta med deras påstådda ombordtagning, ha kastat ut dem i trädgården och sedan sett en bil med fyllnadsmassor täcka över dem!

Titta gärna på min lilla video här ovan. Då får ni också lyssna till Betty själv. I vilket fall väckte mina uppgifter om Bettys fynd starka reaktioner på Facebook och en rad utländska ufologer skrev till mig om dessa föga kända uppgifter.

Ni kan lyssna på podden här.

Klockan 12 var jag på plats utanför den bostad där Karsten Jöred bott. Karsten var ufoansvarig på FOI under många år och tog över efter Arne Gjärdman. Han gick bort sommaren 2015 men först nu har Arvsfonden rett ut allt och lägenheten kan tömmas. Jag och Stefan Roslund hjälpte till med detta och kunde ta hand om Karstens boksamling som nu ska säljas till förmån för AFU.

Vi slet som djur i två och en halv timma och kånkade till slut ut ett fyrtiotal kassar som vi lastade in i min bil. Mycket böcker om avancerad matematik som var ett av Karstens stora intressen (plus pianospel som han var lika duktig på) och dem hoppas jag kunna avyttra till ett antikvariat i Uppsala. Annat körs till Tidan och en mindre del hamnar på AFU – jag hade nämligen redan hämtat allt sådant förra året.

Vi hade ju lite extra press på oss, jag och Stefan, eftersom vi ville hem till matchen Sverige–Schweiz i VM:s åttondelsfinal. Så jag får åka tillbaka i morgon för att se om jag hinner göra klart då. Inte så säkert, mycket återstår.

Matchen blev ju en svensk uppvisning i missade chanser och det var ju rätt typiskt att när mål vinstmålet kom så var det på en styrning via en schweizisk fot. Men Sverige gjorde en riktigt bra match förutom att vi ju måste sätta våra lägen nu när England väntar i kvarten.

För England mot Colombia blev också en nagelbitare som jag och Anneli tittade på medan jag plockade med Karstens böcker. Jag hade nog hoppats på Colombia, något lättare för Sverige tror jag. Anneli fixade hamburgare innan matchen började.

Sedan fotbollen var slut satte jag mig och sorterade resten av Karstens många bokkassar. Klar till 01.30.

Stefan tar sig an bokjobbet i lägenheten med stor entusiasm.

Och här är allt lastat i min bil efter en del bärande.

 492 total views