Dagsarkiv: 13 juli 2018

Grillning med Ylva


I dag har det varit fredagen den 13 hela dagen vilket inte har märkts allt för mycket då på badmintonplanen där jag fick två stora svackor och tappade många bollar på det. Så Stefan kan räkna in ännu en seger, den här gången med 15–11, 16–14 och 10–15 med hans siffror först. Men jag gav honom i alla fall lite motstånd.

I vilket fall var det bra för min rygg, som varit lite problematisk de senaste dagarna, att få rusa runt efter en boll ett tag. Det kan låta märkligt att badminton kan vara bra för en ond rygg men så funkar min.

Innan det blev dags för badminton hade jag och Anneli kört till Jakobsbergs centrum där hon skulle fixa nytt batteri till sin Swedbankdosa och jag köpa nya glödlampor på Kjell & Co, RX-lim på Klackenbergs och så ta en korv på Träffens hamburgerbar. Smet också in på Myrorna som hastigast och hittade en Kyckoslanten från 1958 med en och en halv sida om rymdfrimärken och Jules Vernes fiktiva resa till månen. Blev min för 5 kronor.

Körde också Markus till Danderyd för tävling på Stockholms golfklubb och där höll han till hela dagen. Ligger på en bra femtonde plats efter dagens slut – fortsättning i morgon. När han kom hem hade jag, Anneli och Ylva precis hunnit dricka en Hendrick’s med tonic vi köpte på Stafsäters gård den 26 maj. En mycket bra kombo.

Eftersom detta var en handlingen dag så åkte vi också till Coop Forum och veckohandlade. Passade också på att posta ett usb-minne med alla Dotty Virvelvind-avsnitt som vi fått till AFU från Bertil Falk (och som jag plåtade av med mobilen i går) till Sture Lönnerstrands dotter. Det var nämligen Sture Lönnerstrand som skrivit serien och nu är det några filmare som funderar på att göra film av Dotty. Vi får väl se vad det blir av den saken.

Grillningen blev hur bra som helst där Anneli fixat det mesta och jag hjälpt till på ett hörn. Potatisskalning och själva grillningen brukar bli min uppgift. Plus drinkblandningen.

Det är alltid trevligt när Ylva kommer och så även den här gången. Eftersom hon varit på en resa till Andøya och Lofoten så tittade vi på hennes bilder från den med valar och vackra vyer. Riktigt fint om än inte lika varmt som här.

Sedan löste jag av med något så antedaterat som att visa diabilder. Plockade upp projektor och duk plus magasin från källaren och sedan blev det en resa i tiden till Luleå 1988 och 1989 då vi alla tre bodde i Luleå och hade samma umgänge. Markus var med och tittade och kunde konstatera att alla bilder inte var barntillåtna. Men en sak är säker, vi hade riktigt kul tillsammans även då!

Har inte gjort så mycket ufologiskt i dag förutom några mejl. Och så städade jag in en del papper i sina pärmar, viktigt det också. Pratade också med Anders L och Göran N om hur vi ska kunna skapa en del av AFU-sajten där den som betalar (blir ”medlem” eller ”prenumerant”) kan komma åt en del av de skannade dokument och tidskrifter som vi i dag har på vår interna lagringsenhet.

AFU är i starkt behov av att få in pengar och det vi skulle kunna bli bra på är att erbjuda material som vi har samlat in och skannat.

Slog också en signal till Tobias som håller i ufo.se och diskuterade hur vi ska kunna ordna en förbeställningsmöjlighet för dem som vill köpa min nya bok. Boken är inte dyr – men portot! 72 kronor kommer den att gå på att skicka…

Efter lite sent fix så var jag i säng till 01.

Markus på plats i Danderyd.

 406 total views,  1 views today