Dagsarkiv: 05 september 2018

Häcken tuktas, näsan rinner och nya boken


Har fått en lustig förkylning som hängde med från i går kväll. Vaknade med ont i halsen men sedan gick det över och så i kväll kom den tillbaka som rinnande snuva. Så under hela dagen mådde jag bara fint.

Tog vara på perioden av friskhet med att klippa häcken och städa upp efter jobbet. Passade också på att ta bort alla ruttna äpplen som ett av våra träd har fått och när jag var klar hade jag, efter ett par timmars jobb, fått ihop två fulla sopsäckar.

Fick dock avbryta med att köra Markus till pendeln eftersom han fick brådis och skulle träffa Niklas. Eftersom jag ändå var ute och snurrade körde jag vidare från Barkarby station till Rosersberg och SAM-distribution för att hämta min nya bok och ett antal av min ufobok som jag hade beställt. Det blev sammanlagt sex lådor varav de flesta ska till AFU för att distribueras till hugade köpare. Ni kan se den här ovan.

På vägen dit mötte jag en kvinna som körde på fel sida av vägen efter att ha missat ett par enkelriktat skyltar när hon skulle svänga. Det hela slutade med att hon passerade mig på vänster sida. Sedan undvek hon en annan bil bakom mig och hamnade till sist på rätt sida av vägen.

Att man får vara beredd på allt i trafiken visade sig inte minst i går när jag körde närmare 90 på en 80-sträcka söder om Lugnås. Jag såg att jag hade en kille i en pickup bakom mig som verkade sugen på att köra om trots att jag alltså höll bra fart.

När jag tittade i backspegeln en andra gång var han plötsligt borta bara för att dyka upp på min högra sida i full färd med att köra om mig och Niklas i den fil som man kan ställa sig i om man får fel på bilen. Sedan svängde han in framför oss och gjorde sedan ett par helt livsfarliga svängar ut på den mötande vägbanan, tillbaka och så ut igen.

Idiot. När vi kom fram till Mariestad svängde han in där och då hade han bara hunnit fem meter före oss dit.

Nå, när jag kom tillbaka efter utflykten till Rosersberg lastade jag ur och åkte sedan direkt för att tanka. För jag körde de sista tre milen med bensinvarninsglampan lysande och hade ingen möjlighet att tanka eftersom plånboken blivit kvar hemma då Markus hade så bråttom.

Sedan var det bara att jobba färdigt med häcken innan jag tog en färdigmat och åt lunch.

Eftersom Anneli har varit borta hela dagen satte jag mig i källaren och gick igenom alla kassarna från Svens förråd. Delade upp dem i de sedvanliga högarna och lyckades faktiskt hinna klart allt fram till 19-tiden. Nu återstår bara en försvarlig hög med gamla veckotidningar som jag ska gå igenom. Bland annat Allers som på 1920-talet hade riktigt fina omslag – se nedan.

Kvällsmaten blev en sen affär och eftersom Anneli inte var hemma så tog jag bilen till Åkermyntan och handlade kycklingklubbor till mig och Markus plus potatissallad. Men med tanke på Markus aptit körde jag en liten plåt pommes i ugnen hemma också.

Och det mesta gick åt när han väl dök upp. En liten matlåda till Anneli blev det också.

Satte mig ett par timmar framför teven när näsan rann som värst och sorterade lite frimärken efter Sven. Inga rariteter men en del som jag kanske inte har. Däremot hade Sven en del Tintin vars upplagor jag saknade och som nu går in i min samling.

I säng 01.30 eftersom näsan rann så förtvivlat.

Undertecknad i klippartagen.

Och här är resultatet.

Ett underbart omslag till Allers den 12 december 1923. De kunde verkligen göra snygga förstasidor på den tiden.

215 total views, 2 views today