Dagsarkiv: 07 november 2018

Aftonbladet TV, TT och prat med Ebbe


Det blev en kort natt eftersom jag skulle upp 07 för att tjugo minuter senare ta en taxi till Aftonbladet (som intervjuade mig i går för nätet) för att vara med i deras morgonteve och prata om Oumuamua i tio minuter eller så. Det blev ett bra inslag med bra frågor och innan vi började frågade programledaren Cecilia Benedelle om det var sant att jag var pappa till Niklas. Och det ryktet kunde jag ju bekräfta.

Innan jag gick in i studion sprang jag på Fredrik Reinfeldt som precis hade gjort samma sak som jag skulle göra men haft nattens USA-val som ämne.

På bilden ovan ser ni mig Cecilia Benedell och bisittaren Janne Grönroos som även han ställde frågor. Och här kan ni se klippet.

Mitt eget inslag gick ut på att jag fick chansen att förklara vad som var konstigt med Oumuamua och vad vi egentligen vet om denna märkliga besökare som susade förbi genom vårt solsystem i slutet av 2017. Sedan blev det taxi hem för en macka innan jag tog egna bilen för att åka in på Söder för att träffa Ebbe Schön en stund.

Ebbe och jag passade på att bläddra i en del av hans spännande böcker som han har i sitt bibliotek och sedan fick jag själv ta de överexemplar jag ville av de böcker han själv skrivit. Så nu saknar jag bara sex, sju stycken av hans digra produktion.

På vägen hem stannade jag till i Vällingby och köpte en grillad special med gurkmajonnäs. Inte dumt men inte särskilt mättande.

Oumuamua engagerar verkligen och framåt kvällen, när jag lagat pyttipanna med stekt ägg åt mig och Markus, ringde TT:s Anna Karolina Eriksson och ville ha mina synpunkter på denna spännande himlakropp. Det blev en artikel som var rätt okej. Mitt namn fick hon dock aldrig ordning på.

Eftersom Anneli varit borta i kväll och Niklas jobbar så fixade jag kvällsmat åt mig och Markus. Såg på teve en stund men satte mig sedan och jobbade med ett föredrag jag ska hålla senare i november. Och så blev det en runda på Facebook också där det alltid finns folk som skriver knepiga saker och tror på underliga påståenden. När de skriver i ett UFO-Sverigeforum måste någon svara och ofta blir det jag.

Niklas kom hem sent, hade fått jobba över med Jeff Sessions-nyheten så vi hann prata en stund inna jag hoppade i säng en stund efter 01.

Ebbe Schön.

Ebbe igen bland sina böcker.

 541 total views,  5 views today