Dagsarkiv: 09 december 2018

Första julhandlardagen


Eftersom båda pojkarna låg och sov, sen natt för såväl Niklas som Markus, så tog jag och Anneli bilen och åkte på egen hand för att handla de första julklapparna. Outleten i Barkarby blev det och målet var att hitta kläder till pojkarnas kusiner i Paris och så var sina klappar till varandra.

Det duggade lite tråkigt och var sex grader varmt när vi gick in bland affärerna i Barkarby. Men vi lyckades i alla fall hyfsat snabbt lösa våra uppgifter. Vi hittade till och med något litet till våra pojkar men då krävdes det ett besök på ett annat ställe, någon kilometer längre bort.

Någon större lunch hann vi inte med utan det fick bli på McD i Barkarby. McD måste ha hittat på världens sämsta system för att beställa maten. De har ju touchtavlor numera som man måste använda och där krävs det väldigt många fler knapptryckningar än på konkurrenternas. Ogenomtänkt och inte särskilt användarvänligt.

Under förmiddagen och via telefonen när vi handlade klappar har jag varit i kontakt med en man som jag känner sedan tidigare. Han tror sig ha kontakt med utomjordingar och skickade mig en bild via Messenger i dag (som ni kan se längst ned i bloggen. Bilden är tagen av Nasas Sohosond som bevakar solen och han var övertygad om att varje enskild prick på den var ett rymdskepp. Hyfsad trafik alltså.

Efter en hel del messande fram och tillbaka fick jag honom att förstå att det inte kunde vara som han trodde eftersom en del av rymdskeppen i så fall måste befinna sig inne i kameran då de vita prickarna syns även på den arm som håller fast en skiva som täcker bort solens strålar. Utan den skulle det inte gå att ta sådana här bilder.

Mannen hade inte en aning om hur kameran på Soho fungerade och det är ofta så med dem som har de mest knepiga tolkningarna av ufofenomenet. De saknar baskunskaper. När han väl fattade vad jag menade skrev han först att han fattade men trodde att det var rymdskepp i alla fall. Men efter ett tag förstod han och svarade:

”Det var mina egna kontakter som berättade om skepp vid solen, så hittade jag bilderna, och anade att det var de Nordic pratade om, men du har förklarat bra, jag förstår att det är vanliga astronomibilder, men mina uppgifter från Nordic står fast, ha de bra.”

Så det får jag väl ändå vara nöjd med.

Under kvällen har jag och Anneli rullat och stekt 104 köttbullar som ska vara till julmaten. Men några åt vi upp tillsammans med stekta prinskorvar och eget potatismos i kväll.

Tog en paus och plockade in de helsaker som jag fick av Gunnar i går i mina frimärkspärmar för det var mycket jag inte hade sedan tidigare. När jag höll på med detta mejlade en man från Mellansverige och skrev att han hade ett antal pärmar med ufomaterial från en ufolog som gick ur tiden för rätt många år sedan och som jag då hade försökt att få tag på.

Nu var mannen på väg att flytta och sa att det var okej att ta hand om pärmarna men det var bråttom om jag ville ha dem. Så jag ringde Anders Berglund som bor inte jättelångt därifrån och han lovade att åka dit och hämta materialet redan i morgon. Skönt att detta material inte försvann i en container det också.

Sist på kvällen jobbade jag med ett DN-projekt som jag ska delta i, något som tog ett antal timmar. Men vid 00.30 var jag klar och tog mig en skumtomte som belöning för nu är det godisjul på riktigt.

Ett besök på NetOnNet blev det också.

Vi hjälptes åt att göra 104 köttbullar.

Och sedan var det dags att slå in paketen.

Bilden tagen av Soho som mannen missförstått. De vita prickarna är effekten av kosmiska strålar och inga rymdskepp.

207 total views, 1 views today