Dagsarkiv: 26 december 2018

En gångtur och sedan bio


I morse kastade Anneli ut ett äpple på gården sedan hon sett en ekorre (som enligt grannarna bor några hus längre bort) och vips kom en koltrast och lät sig väl smaka. Men efter en stund samlade ekorren mod och rusade fram och snodde äpplet och satte sig sedan i ett träd vid vår tomtgräns och började mumsa.

Själva mumsade vi på en lunch innan jag, Anneli och Raili gick en sväng i det faktiskt rätt fina vädret. Men rätt halt på marken. Vi passade på att ta en premiärtur på den nästan helt klara cykelbanan som har anlagts förbi vårt hus också. Bara belysningen saknas. Och då kunde vi se hur mycket träd som tagits ned intill vår och grannens tomt.

Själv tycker jag alltid att det är synd när träd tas ner men jag vet att grannen har haft problem med dem och att deras tomt hamnat i skugga rätt mycket. Trots det så är det trist eftersom rätt mycket träd försvunnit runt oss på andra håll också.

Eftersom det är jul så har vi spelat en del kort också i dag och så har jag fortsatt fixa med min nya dator. Inte klar där ännu. Passade också på att gå igenom tre externa hårddiskar som jag haft liggande rätt länge för att kolla vad som var på dem och om de mådde bra. Det gjorde de, och nu är de ordentligt märkta också.

Och så åt vi god lunch, hasselbackspottais med rökt lammfiol som blivit lite av vår Annandagsjulmat, vi har kört den varianten några år nu.

Slog en signal på min brittiska mobil också eftersom jag tappar abonnemanget om jag inte använder den var tredje månad. Nu är det för ett tag framöver. Vill ju inte tappa mitt brittiska nummer eftersom alla mina kontakter i England har det.

Och i dag har 306 ”gillat” vår God Jul-bild på Facebook. Trevligt!

Framåt sena eftermiddagen körde vi, hela gänget till Kista och Filmstaden för att gå på bio. Anneli, Raili och kompisen Maria skulle se nya Mary Poppins medan jag och pojkarna hade biljetter till ”Bohemian Rhapsody” om Queen och Freddy Mercury. Och vi blev verkligen inte besvikna. Filmen var riktigt, riktigt bra på alla sätt. Kan verkligen rekommendera den till alla som ännu inte gått.

Eftersom vår film började tidigare än tjejernas gick vi en runda i gallerian och kikade, handlade godis och ett par glödlampor innan också ”Mary Poppins” var över och vi kunde ta bilen tillbaka hem.

Hemma blev det gröt, skinka och allt det andra plus några julöl och därefter bastu och lite slappande i soffan. Anneli hoppade i säng strax före 23 medan jag satte mig med Markus och tittade på ”Notting Hill” och Niklas slog sig ned vid pianot och spelade ”Bohemian Rhapsody” så gott han kom i håg den.

Sista timmen på dagen ägnade jag åt att tömma alla stickor jag har haft liggande och se till så att det som fanns på dem sorterades in i rätt mapp. Ännu ett steg mot lite bättre ordning. I säng 01.30.

Så här ser det ut runt vårt hus sedan den nya cykelbanan blivit klar.

170 total views, no views today