Dagsarkiv: 09 april 2019

Heldag på AFU och DN-serien börjar


I dag lade vi ut första delen av sex i DN:s webbteveserie ”Mysteriejakten med Clas och Emma”. Vi har varit en grupp som har jobbat hårt med denna och jag tycker att resultatet har blivit riktigt bra. Ni kan se den på DN:s Youtubekanal.

Se del 1 av ”Mysteriejakten” här!

En intervju med mig och Emma inför serien.

Själv har jag tillbringat i princip hela dagen på AFU i Norrköping och passade på att spela in en liten kommentar till DN-serien som ni kan se på min Youtubekanal:

På vägen ner plockade jag upp Carl-Anton som hade med sig en kasse med en rymdskiva, ett Tintinalbum jag saknade i just den upplagan, några frimärken, en bok om rymdstaden Titusville som jag inte hade och en del annat kul.

Målet för dagens resa var att tillsammans med Anders Liljegren plocka fram ett stort antal dokument, böcker, tidskrifter och prylar som jag ska använda i boken om AFU som jag jobbar med. Sakerna ska ned till Mariestad där Stefan Svensson kommer att fotografera av dem tillsammans med massor av andra saker som jag redan har plockat fram ur mitt eget arkiv – som också ska till AFU någon gång. Just nu ser jag mig som en filial till arkivet.

Anders mötte vid fikabordet som han just nu använder för att sortera den framlidne ufologen Jörgen Bengtssons arkiv och ni kan se honom med en massa mappar från Jörgens samling på bilden här ovan.

På plats var också ytterligare fem-sex AFU-arbetare och frivilliga så det var full fart på arkivet som så ofta. Johan dök upp efter en stund för att ta sig an UFO-Sveriges rapportcentral och det arbetet.

Anders å sin sida hade burit fram mängder av tefatsleksaker i ett antal lådor. Jag behöver ju några fina att fotografera av till boken och det fanns verkligen att välja bland! Jag passade också på att visa honom boken och hur den ser ut just nu och så fick han läsa efterordet. Men snart ska jag skicka hela inlagan till AFU:s styrelse att läsa.

Men mesta tiden gick åt till att vandra mellan olika lokaler och pricka av det jag skulle ha med från en lång lista. Mycket fina saker som ligger och ruvar på sin historia och det vore ju underbart om vi någon gång i framtiden hade råd med ett litet museum.

Det hela tog rätt många timmar men till slut var vi nästan klara och bröt för lunch i Hageby centrum (sushibuffé som vanligt) innan vi åkte tillbaka och avslutade det hela.

På vägen hem lämnade jag Carl-Anton i Nyköping igen och sedan ringde en kvinna från Falköping och ville berätta om en serie observationer hon gjort plus en helt osannolik händelse som drabbat henne som ung där hela hon och hennes cykel leviterade. Vi pratade i 20 minuter och jag lovade att vi skulle återkomma.

Hemma blev det mat med familjen – hälleflundra – och sedan sorterade jag in allt jag hämtat från AFU i rätt kassar. Dessutom lagade jag två böcker jag lånat, ett par som är ovanliga och som behövde lite kärlek.

Jobbade på några timmar men hann också kika på en dokumentär om Nordkoreas kärnvapen tillsammans med Niklas. Betade av några mejl och upptäckte att P4 Extra hört av sig på DN-mejlen under dagen. Den läser jag inte när jag är ledig. Vi får väl se om de återjommer i morgon.

En annan sak också: Under dagen lade Howard Hughes ut sin poddintervju med mig som han gjorde för ”The Unexplained”. Den blev helt okej trior jag. Har inte lyssnat men tyckte att intervjun funkade fint när han gjorde den för någon vecka sedan.

Framåt kvällen tog jag kontakt med fotografen Per Lundström som fångade det norska raketskottet från Andøya den 6 april. En uppskjutning som den självutnämnde ”ufoexperten” Massimo Fratini med Youtubekanalen ”UFOmania – The truth is out there” påstod var en Stagateportal. Alltså samma imbecilla idé som spreds när en rysk ubåt sköt en missil för några år sedan och skapade en spiral över Nordkalotten då missilen började rotera okontrollerat.

Man upphör aldrig att förvånas av vissa personers väl grundade okunskap och fantasi. Men värst är ju att det är ”vi” ufointresserade som sprider fejkade nyheter och desinformation.

Podden ”The Unexplained” med undertecknad och Howard Hughes.

Kom i säng efter 01 sedan jag börjat läsa en ny bok jag fått från Bibliotekstjänst för att recensera.

Per Lundströms fina bild från Torneträsk den 6 april. En raketuppskjutning som vissa självutnämnda ”ufoexperter” på´stod var en ”portalöppning”. Jösses…

Carl-Anton och Anders plockar ned ett tiotal kassar med böcker till ett av biblioteken.

 622 total views