Dagsarkiv: 09 augusti 2019

Med Lionel Beer till AFU


Klockan 09 plockade jag upp Lionel Beer på hans hotell och sedan körde vi raka vägen till Norrköping och AFU. Vi hade planerat för en heldag där så att jag och Anders kunde visa honom runt och Lionel fastnade direkt i den första lokal vi sade honom, nämligen den med de största försäljningshyllorna med ufolitteratur. Eftersom Lionel själv säljer begagnade ufoböcker, och en del nya, så blev han intresserad och under dagen plockade han på sig en försvarlig hög som han tänkte köpa av oss.

När vi väl kunde slita honom från dessa avdelningar gick vi runt till samtliga bibliotek, den spanska samlingen och de större arkivlokalerna. Och Lionel blev, som alla andra vi har visat runt, mycket imponerad. Efteråt skrev han några vänliga ord i vår gäst där han slog fast det vi alla som jobbar med AFU kan skriva under på – AFU är något unikt.

Vi vandrade runt under några timmar och både jag och Lionel tog bilder. Han tittade på vår brittiska tidskriftsavdelning och konstaterade att hans egen tidskrift, Skylink, och hans kamrat Jimmy Goddards, Touchstone, liksom en annan väns, Geoff Amblers, Awareness, fanns där. Vi dröjde oss också länge kvar i sorteringslokalen där Anders precis sorterat klart FSR:s arkiv och där det ligger flera viktiga samlingar som vi ännu inte hunnit göra klara.

De olika biblioteken fångade också Lionels intresse och han inte bara kände igen många av de äldre författaren, han hade en gång i tiden känt dem. På bilden ovan letar Anders efter böcker åt Lionel som intresserat spanar.

Själv tog jag ett par filmer, en av dem publicerade jag på Facebook, och när vi kom tillbaka till huvudlokalerna passade Tobias Lindgren på att spela in en 45-sekundersbit för Instagram med oss.

Under besöket ringde Tobias Almborg på Östgötateatern och pratade igenom vad vi ska prata om där nästa fredag under hans talkshow. Det verkar bli en bra kväll med fokus på AFU och vår verksamhet.

Samma dag ska jag och Anders träffa kommunen för att prata om AFU:s framtid i Norrköping. Frågan är om kommunen tänker ställa upp och hjälpa oss så att vi kan få en ny och beständig lokal. Jag hoppas verkligen det.

När jag ändå var på AFU lämnade jag alla böcker och dvd-skivor och annat som jag haft med mig från Mufon och USA plus MIS-arkivet, Eileen Lloyds papper och Jeff Whitears. Med tillbaka en del dubblettböcker som ska säljas.

Hemma igen hade klockan hunnit bli 18.30 och båda pojkarna var på plats. Anneli hade plockat fram gin och tonic som vi gjorde drinkar av innan jag och Lionel gick på en rundtur i huset. Efter den fixade jag entrecôte och majs på grillen och sedan åt vi på verandan med en Lagunita att släcka törsten med.

Vi har också försökt hjälpa Lionel med att komma iväg till Mariefred i morgon dit han vill ta sig för att åka en ångloksjärnväg. Anneli letade tidtabeller och jag skrev ut ett körschema åt honom. När jag följde honom till busshållplatsen hade han koll på läget.

Jag blev sittande upp en stund och kom i säng 01.30. Bland annat hjälpte jag Tobias med en text till ufo.se. Då hade jag också varit nere i källaren och lyssnat lite på Niklas som spelade på sin elgitarr och sjöng. Han är duktig på båda sakerna och nu ska han få ta med sig gitarren till sin bostad så att han kan använda den lite oftare.

Lionel kikar på en av Blue Book-mikrofilmerna som jag plockat fram.

Lionel hittade en bok han själv skrivit om iakttagelser av hur en Jungfru Maria-staty ska ha rört sig.

Efteråt skrev Lionel några vänliga rader i vår gästbok.

Här är gänget som var på AFU i dag. Sven-Olov var också där men hann gå innan vi tog kortet.

Klockan 18.30 var vi hemma och kunde fixa mat på verandan.

Niklas plockade fram elgitarren – det var ett tag sedan.

 376 total views,  1 views today