Dagsarkiv: 01 september 2019

Markus puttar och jag skriver fotboll


På förmiddagen hade Markus klubbmästerskap i puttning på Viksjö och jag och Anneli åkte dit för att titta på en stund. Vi hann se andra rundan och då låg Markus fyra under par i det blåsiga vädret. Vi passade också på att äta vår lunch där eftersom restaurangen är riktigt bra och fiskgrytan gjorde oss inte besvikna.

Min insamling på Facebook är nu (18.30) uppe på 13.936 kronor vilket med gåvor som kommit in andra vägar ger en summa på 17.500 kronor. Den växer ju inte lika snabbt längre men det roliga är att vänner och intresserade fortsätter att lägga pengar. Den håller på en vecka till och då får vi se om vi har kommit upp till målet. Pengarna behövs och går direkt till att få hem den stora transporten från USA.

Satte mig vid datorn och beställde biljetter på ännu en färja i dag, nämligen den som tar oss mellan Danmark och Tyskland och tillbaka. Rødby–Puttgarden är en kort tur på 45 minuter men man hinner vila lite, ta en macka och titta på utsikten. Tråkigt nog planeras en bro och tunnel också här vilket kommer att beröva oss bilförare en stunds avkoppling från ratten. Men den lär ta tid att bygga.

26 grader ute i dag trots blåsten. Men nu är nog sommaren på väg att ta slut på riktigt skulle jag tro. Dessutom kom ett riktigt hällregn in över Stockholm när jag väl tagit mig till jobbet och enligt Anders på AFU åskade det riktigt mycket i Norrköping också.

På jobbet kastades jag in i AIK-Djurgården där mina uppgifter var två. En att skriva om eventuella bråk och en att snabbt skriva in kommentarer i matchreferatet efter matchen. Dessutom höll jag koll på orkanen som nu drar in över Bahamas. Som vanligt ett omväxlande jobb här på DN.se.

Eftersom det var sista dagen på passet hade jag och bestämt oss för att gå på ”finindiern”, alltså Spice Corner. Där äter jag alltid Chicken Tikka Masala med vitlöksnan. På vägen dit kom en liten men häftig skur och jag fick spurta sista meterna men när vi väl satt oss öppnade sig himlen på allvar så där hade vi tur. Och när vi väl kom tillbaka till DN bröt regnet ut igen. För mig som gick i bara kortärmad skjorta var det skönt att slippa vätan.

Under kvällen skrev jag rätt mycket smått och så höll jag koll på orkanen Dorian som svept in över Bahamas. Men jag hann också fräscha till en artikel på Ghost Rockets Facebooksida och lägga in en bild där. Inte så tokigt och något jag borde ha gjort för länge sedan. Ghost Rockets sajt på Facebook borde jag sköta bättre.

Klockan 01 tog dagen och passet slut. Och jag hade glömt att bjuda på fikat som jag tagit med och som Anneli fixat. Så det blev jag och Frida H som fick mumsa på bullar och annat. Så kan det gå.

Första hålet fixade Markus på ett slag.

Här på hål nummer 10.

 268 total views