Dagsarkiv: 21 september 2019

Häcken igen och Ad Astra


Om gårdagen gick i Area 51:s tecken så blev lördagen en dag med ett helt annat fokus. För nu var det vår andra häck som skulle få sig en omgång. Och den här betydligt buskigare och dessutom längre än den mot gatan. Här var kravet från kommunens sida att den inte fick gå in på kommunens mark, och det gjorde den. Den hängde ganska ordentligt in över den lilla remsa som numera går mellan oss och den nya cykelbanan.

Jag tror att jag ägnade fyra timmar år att kapa och bära. Fick en kort stunds hjälp av Markus (bilden ovan) och bra hjälp av Gunnar att köra bort en del (samma bild) och dessutom hjältehjälp av Anneli så länge hon orkade med sin fot (bilden nedan). Men allt klippande gjorde jag själv, för hand eftersom det var enda sättet att få av de tjocka grenarna.

Det var säkert bra att ge häcken en ansiktslyftning, en hel del ogräs rök också, och en del fynd gjordes: två golfbollar, en tennisboll och en fotboll. Tur att det var en fin dag med 21 grader och lite mild vind. Det gjorde jobbet lättare. Men jag kommer att få träningsvärk i axlar och rygg i morgon, den saken är klar.

Innan jag gav mig ut ringde jag och gratulerade den tidigare UFO-Sverige-ordföranden Christer Nordin som fyller 75 år i dag. Christer var ordförande mellan åren 1980 till 1988, alltså de år som UFO-Sverige kämpade för att resa sig efter ”skilsmässan” från föreningen UFO-Information och Carl-Axel Jonzon. Allt fick byggas upp på nytt, medlemsregister, prenumerationsregister och en ny tidning fick startas. Och framför allt gällde det ju att få alla medlemmar att komma tillbaka.

Christer och en rad andra personer drog ett tungt lass i detta och såg till att vi som kom senare fick en stabil grund att stå på. Det var kul att prata med Christer en stund, det blir inte så ofta numera, men han var pigg och glad men hade inga särskilda planer för dagen den jämna siffran till trots.

Framåt kvällen gick jag och Anneli på ”Ad Astra” på Filmstaden i Mall of Scandinavia. En film som fått bra kritik. Vi hade valt Imaxsalongen och den var i princip fullsatt. Brad Pitt hade huvudrollen och Tommy Lee Jones och Donald Sutherland andra, viktiga roller.

Men, men det är inte lätt att säga vad man tyckte om denna rymdfilm. På ett sätt var den ett finstämt berättat poem om att vi människor måste ta hand om varandra, vårda våra relationer och tänka på andra och inte enbart på oss själva. Det budskapet nådde fram och var fint tecknat.

Å andra sidan verkade det som att regissören talat med varenda rymdexpert i världen – för att sedan strunta i alla deras råd. För filmen var så full av direkta felaktigheter att man kände sig kastad tillbaka till 50-talets rymdoperafilmer. Väldigt svårt att inte bli störd när regissören hela tiden struntar i naturlagarna och publikens kunskap.

Det värsta exemplet är nog när Brad Pitt ger sig av från ett rymdskepp som befinner sig i en bana runt Neptunus och egentligen borde ah fortsatt rakt ned mot planeten utan möjlighet att återvända. Istället vänder han helt sonika och tar ett par ”simtag” och så är han tillbaka. Lika fantastiskt är det när samme Brad Pitt ska ta sig mellan två rymdskepp och lyckas träffa exakt rätt trots att de färdas i olika banor och det är fullständigt omöjligt för honom att veta var det befinner sig.

Jag beskriver detta lite vagt så att jag inte ”spoilar” för mycket. Det finns fler exempel som får håret att resa sig på hela kroppen men jag stannar där för att inte berätta handlingen om ni tänker se den. Riktigt illa blir det i alla fall.

Väl hemma blev det mackor och prat över köksbordet innan Anneli gick och lade sig och jag mejlade Hilary Evans dotter och messade med John Schuessler och Sidney Tre som nu har lämnat Rachel och återvänt till Las Vegas efter ett par dagar med Area 51-stormarna. Fantastiskt kul att han tog sig dit!

Sidneys hjälp med snabba mess och korta röstmejl gjorde också att jag skrev om en sida i UFO-Aktuellt som egentligen redan var skickad till Håkan E. Nu bytte jag ut text och bild på sidan 2 till en artikel om ”stormningen” istället.

Strax före 01 kom Markus hem från en kompis och då gick också jag och lade mig.

Anneli hjälpte till att packa säckar.

 381 total views