Dagsarkiv: 06 november 2019

Besök på Söder och AFU-arbete


I dag var det dags för ett besök på Söder för att träffa Ayan och få en genomgång av mina tänder. Och som vanligt när jag ska till tandläkaren eller tandhygienisten har jag låtit bli att äta något på förmiddagen och sett till så att besöket blir vid 12.

Det är alltid trevligt att träffa Ayan och även om vi bara kan prata lite före och efter behandlingen så är det roligt att höra vad som hänt sedan sist. Och jag kan berätta lite om vad jag har gjort.

När vi var klara gick jag till Serieslussen och kikade runt. Hittade några Tom Puss-tidningar jag inte hade och investerade i dem. Erkki var inte där i dag så det blev inget ”small talk” med kille bakom disken. Gick vidare till en andrahandsbutik några kvarter bort där jag hittade en tidskrift med ufoinslag som jag ”köpte”. Ja, jag försökte verkligen men något gick snett under kortbetalningen och eftersom det bara var fem kronor sa expediten till mig att det var enklare för honom att jag bara tog tidningen. Så jag tackade för mig och gick.

Lyxade till det lite på vägen hem med en wienerkorv i bröd på Pressbyrån vid Slussen och när jag kom till Vällingby fyllde jag på med en grillad med mos på torget. Så det blev min lunch i två etapper.

Mesta delen av eftermiddagen har gått åt till att ringa eller mejla ett tjugofemtal personer som redan i dag stöder AFU med månatliga donationer för att se om de ville fortsätta också nästa år. Och det ville samtliga. Fick också in tre nya donatorer.

Idén är ju att få en så fast grund som möjligt att stå på om vi nu ska byta till en större lokal. Jag skulle vilja få ihop omkring 50 personer som varje månad skänker 50 till 100 kronor för att trygga hyran för AFU. Då gäller det givetvis att fortsätta ringa, vilket jag ska göra, och att skriva brev, vilket även det är på gång.

Under kvällen gjorde jag och Håkan E ordning på brevet som kommer att gå ut till 850 läsare av UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt. Förhoppningen är att kanske tjugo av dessa ska nappa och bli donatorer.

Pratade med UFO-Aktuellts tidigare tecknare Lennart som hört av sig till Håkan Blomqvist. Lennart höll på att städa och ville nu skänka sina teckningar till AFU. Det tackade vi för! Lennart kommer själv att leverera dem till AFU om någon vecka.

Pratade också med Anders på arkivet som höll på att gå runt för att mäta hur mycket hyllor vi egentligen har, något som är viktigt inför flytten. Och det visade sig att det var betydligt mer än vad vi tidigare trott och sagt. Enligt Anders mätningar har AFU 3.000 hyllmeter! Fantastiskt.

Framåt kvällen, när jag och Anneli hade lagat mat tillsammans, hade jag ett långt och trevligt samtal med Christer Teike om ett fall som han hade på gång. Christer är en trevlig kille som har varit med länge och sett mycket av världen. Dessutom är han skaraborgare som jag!

När Anneli gått och lagt sig satte jag mig och byggde om mitt föredrag som jag ska hålla i Åkersberga i morgon. Jag har en mall som jag brukar använda men vill alltid ha med en del färska exempel och putsa på mitt bildmaterial. För även om det är nya elever varje år så vill jag ju själv att det jag säger ska vara så bra som möjligt och kännas fräscht.

Efter att ha svarat på ett gäng mejl var det dags att släcka datorn vid 00.30.

 326 total views