Dagsarkiv: 08 november 2019

Kompisträff här hemma


I dag har jag ägnat större delen av eftermiddagen åt att förbereda middagen för Simon, Erik, Björn och Adam (och givetvis Markus och Anneli) som vi skulle hålla här hemma 18.30 i kväll. Men innan dess åkte jag och Stefan, glada i hågen till Komethallen i tron att vi som vanligt skulle kunna få en bana för badmintonspel. Mitt på dagen är det aldrig några problem.

Men si det var det! För när vi kom dit anade vi problem redan på parkeringen som var nästan full och när vi kom in visade det sig att en advokatsammanslutning hade bokat hela hallen under dagen. Så istället för match blev det till att åka hem med stopp på Handlar’n för att hämta ut en bok jag hade beställt från Gefle Antikvariat.

Handlar’n, eller Skälby livs som det heter numera, visade sig vara i ny ägo sedan 1 oktober med nya varor (”jag kastade allt det gamla”, sa kille bakom disken) och ny layout på hela butiken. Snyggt och bättre på alla vis och jag önskade honom verkligen lycka till i kampen mot de stora kedjorna. Det blir inte lätt.

Hemma satte jag mig och mejlade några som jag hoppades skulle stödja AFU och fick napp på flera så nu har vi en ännu bättre grundplåt per månad att luta oss mot den dag vi ska skaffa nya lokaler. Det känns verkligen bra att så många vill vara med och bidra för att hålla AFU vid liv. Själv lägger jag en hyfsad summa varje månad för att försäkra mig om just detta och tillsammans med alla andra känns framtiden betydligt säkrare i dag än tidigare.

Ufofrågan är viktig och dess historia lika viktig och tack vare alla frivilliga krafter kan vi skapa ett arkiv som inte bara är störst i världen utan också blir betydligt mera tillgängligt för den som vill besöka oss om vi får allt under ett tag. Det målat ska vi bara nå nästa år!

Satt 45 minuter i telefon med Sveriges Radio i dag också för att planera en paneldebatt som jag ska delta i nästa år. Det blir en viktig debatt eftersom teman kommer att vara ufo som kultur. Och det är ämnet verkligen. Här finns det goda möjligheter att berätta om vad vi inom UFO-Sverige och AFU gör för personer som har något att säga till om.

När Simon, Erik, Björn och Adam dök upp hade jag och Anneli jobbat med maten i några timmar. Jag hade dammsugit hela huset, skalat räkor och potatis och förberett allt som skulle fixas innan jag och Anneli fixade trerättersmiddagen åt mina arbetskamrater och före detta arbetskamrater.

Simon är ju numera på SVT och Erik på Expressen men jag hoppas att någon gång i framtiden få jobba tillsammans med dem igen. Mycket duktiga journalister likson Björn och Adam.

Det blev fördrink med chips och vindruvor, sedan rundvandring i huset (det finns en del att se) innan vi slog oss ned och åt förrätt i form av en specialvariant av Toast Skagen där det ingick en julös från Anchor team. Mycket bra! Måste försöka köpa några flera som vi kan spara till julen.

Huvudrätten blev gös filé med hemlagat potatismos (med palsternacka), sockerärtor och svamp som vi serverade chablis till och efterrätten en tårta som Anneli gjort.

Vi hade det riktigt trevligt och pratade oss igenom kvällen med minnen och annat som vi hade gemensamt. Framåt midnatt satte sig Simon i bilen (efter en kväll på Coca Cola och alkoholfri Henkell Trocken) och körde de övriga till T-centralen medan jag ägnade en timma åt att diska och göra rent duken med galltvål.

Ska man nämna någon mer från dagen är det väl ett långt samtal med med en kvinna i Småland som mejlat och ville skänka en del ufomaterial efter sin pappa som just gått bort. Hon hade hittat mig på nätet och vi kom överens om att hon skulle posta allt och att jag betalar frakten. Jag sa till henne att jag var väldigt glad att vi nu kan bevara hennes pappas ufointresse på AFU istället för att allt skulle hamna på tippen vilket hon var mycket glad för.

Över huvud taget går det väldigt bra för AFU just nu. Det kommer in pengar och material och vi väcker intresse för det vi gör. Att SVT och TV4 tog upp vi trångbodda situation för några veckor sedan betydda mycket för detta. Nu gäller det att fortsätta ta vara på intresset.

Pratade också med Raili en god stund under dagen och det var roligt att hon lät mycket piggare på rösten. Jag ska försöka ta mig ner till henne innan november är slut och jag hoppas också att hon orkar komma upp till oss här i Järfälla till jul. Julen blir så mycket bättre då!

 277 total views