Dagsarkiv: 09 januari 2021

Försenad trettondagsmiddag med Ylva

Anneli, Markus och Ylva.

Eftersom jag jobbade Trettondagsafton så fick vi ta vår sittning i dag istället för i tisdags den här gången för vi försöker att träffa Ylva då och äta en god bit mat. Den här gången en utmärkt lammstek med rotsaker och ett gott Baron de ley.

Vi träffar ju inte så mycket folk utan håller oss på vår kant så Ylva utgör undantaget. Och som vanligt under dessa tider hämtade jag upp henne med bil så att hon skulle slippa åka kommunalt.

Pilgrimsmusslorna görs klara.

Förrätt blev det i form av pilgrimsmusslor med chilikryddning och efterrätt kladdkaka med grädde där damerna drack var sin Irish Coffee som jag passade. Kaffe är verkligen inte min grej.

Under tidiga eftermiddagen jobbade jag en del med att förbereda en intervju jag ska göra senare i veckan. Tog någon timma medan Anneli och Ylva var ute och gick. Fixade en stund med mina frimärken, det är ju helg, och gick igenom ett erbjudande jag fått att köpa en del rymdhelsaker från en försäljare jag har lärt känna. Bra att få förtur att titta på det han får in.

Pratade en lång stund med Anders på AFU om vad som behöver göras nu i början på året och det är givetvis mycket, precis som vanligt. Anders sliter hårt med att ordna upp Wendelle Stevens korrespondens som han sorterar i uforelevanta boxar och boxar med enklare förfrågningar om till exempel köp av Stevens böcker.

Anders kunde konstatera att vi sitter på en unik korrespondens mellan den självutnämnde kontaktpersonen Billy Meier och Stevens plus en hel del andra brev med direkt koppling till fallet. Något jag blev väldigt sugen på att läsa.

Jag hoppas att jag kan åka ner till AFU senare i januari, dels för att hämta hem en låda av det senaste numret av UFO-Aktuellt och dels för att hämta några kassar böcker som Gunnar Karlsson lämnat där för mig att gå igenom.

Under dagen fick jag ett mejl från en journalist som arbetade med att kartlägga ett mordfall och som hade läst på min blogg att jag varit i kontakt med en man som sa sig vara besatt av den mördade. Ja, jag får ju rätt många udda samtal och det var ett av dem. Nu ska jag försöka hjälpa journalisten med lite uppgifter som kanske kan komma till nytta.

Har också pratat med några andra i UFO-Sverige under dagen, bland annat med vår evenemangsansvarige Rickard som planerar för fältundersökarkursen i höst. För planera måste vi även om den i slutändan kanske inte blir av. Men vi siktar på att hålla kursen i oktober – preliminärt!

När vi hade ätit vår goda middag satte vi oss och tittade på ”Wag the dog” på dvd. En fortfarande väldigt bra film där Robert de Niro och Dustin Hoffman excellerar i sina roller och där handlingen, om att förvandla en lögn till en sanning känns väldigt aktuell just nu. Filmen är ju gjorde i slutet av 90-talet, långt före Trumperan, men känns klockren med tanke på vad denne man har gjort under de senaste drygt fyra åren.

Redan vid midnatt lockade sängen. Markus satt dock kvar och chattade med sina kamrater samtidigt som han spelade.

 156 total views