Dagsarkiv: 11 januari 2021

Böcker hos Nina och mera snö

Nina Lundell.

I dag har det snöat ännu mer men när jag körde iväg till Hammarbyhöjden för att träffa min tidigare arbetskamrat Nina Lundell var det fortfarande rätt okej på vägen. När jag åkte hem var det betydligt snöigare.

Nina hade hört av sig inför en flytt och undrade om jag ville hämta några hundra böcker som hon hade hemma i lägenheten och i ett förråd, och det ville jag givetvis. Vi skötte vårt möte på så distanserat sätt vi över huvud taget kunde och det blev tjugo kassar böcker till slut.

En fin donation av Nina som jag satte mig och sorterade när jag kom hem. Allt som går att sälja kör jag sedan ner till Böckernas hus så att det ska bli pengar till AFU.

På förmiddagen ringde jag och gratulerade Acke Svensson som fyller år i dag. Acke är en av de tidiga UFO-Sverigemedlemmarna och ger fortfarande alltid sitt stöd till föreningen och arkivet när vi behöver hjälp. Acke fyller 78 år men känner sig fortfarande lika pigg och alert som han gjort som ung.

Förutom matlagning, tvätt och lite andra hushållsgöromål så har jag suttit en del vid datorn och förberett intervju jag ska göra senare i veckan. Men jag har också skrivit klart ännu en artikel till Historiska brott & mysterier och mejlat iväg den. Några dagar för tidigt den här gången. Ufotema.

Och i dag läste jag ut ”They are already here”. Kanske inte lika intressant på slutet men bra nog för att kunna rekommendera den till alla som vill ha en granskning av amerikansk ufologi. Lite nya infallsvinklar.

Beställde förresten Avi Loebs bok på Amazon i dag. Ska bli intressant att läsa när den dyker upp framåt februari. Ni minns säkert Harvardastronomen som väckte visst uppseende förra året då han förklarade att Oumuamua mycket väl kunde ha varit ett interstellärt skepp på hastigt besök här.

När kvällen kom blev det datorn för hela slanten. I säng före 01 i alla fall, då var jag pigg igen efter att ha haft en svacka vid 23. Tog en tunnbrödsmacka med kaviar och ett glas mjölk. Aldrig fel.

Övriga familjen har jobbat hemifrån i dag. Markus med att förbereda sitt examensarbete.

 122 total views