Dagsarkiv: 22 november 2021

Fransk ufobok och första snön

Konferensresultatet.

I dag damp den 622 sidor tjocka bok som blev resultatet av den internationella konferensen i Kanada 27–28 oktober 2018 ned i brevlådan. Själv var jag med i form av en film som jag spelade in framför datorn i mitt arbetsrum och som Anders Persson hjälpte mig att klippa. Där presenterade jag AFU för en internationell publik, visade bilder från arkivet och berättade lite historier kring våra samlingar.

Presentationen gjordes på engelska men textades på franska och nu har boken med mitt och alla andras föredrag kommit – helt på franska. Det är ett fint sällskap jag bjöds in till som ni kan se av namnen på omslaget och det är också roligt att förorden är skrivna av Garry Nolan, Jacques Vallée och Federico Faggin. För redigeringen svarar Yann Vadnais som också lade ned ett enormt arbete på att organisera konferensen.

Titeln är ”De l’expérience à la science” (ungefär Från upplevelse till vetenskap) och bakom utgivningen ligger den kanadensiska gruppen Garpan. Mitt bidrag, som också tar upp spökraketerna och UFO-Sveriges undersökningar i Nammajaure, sträcker sig mellan sidorna 445 och 466. Mycket bra att nå ut till en fransktalande publik på det här sättet.

Boken kan beställas från Garpans butik.

Det inledande uppslaget till mitt kapitel.

Under dagen blev jag intervjuad av en 14-årig tjej på en skola i Vaxholm. Och jag var mycket imponerad över hennes smarta och genomtänkta frågor. Vi pratade säkert 45 minuter och hon kommer att få jobba för att sammanfatta samtalet på ett koncist sätt. Men jag känner mig helt trygg med att det kommer att bli en bra presentation.

Första snön.

I dag har den första snön ramlat ned från himlen här i Järfälla och jag har mest hållit mig inne och jobbat framför datorn, men gav mig ut en sväng för att handla lite framåt kvällen. Plockade upp Ica Maxis hemlagade pannkakor och ärtsoppa när jag ändå var i Barkarbystaden och den måltiden smakade alldeles utmärkt framåt kvällen då Anneli var i väg och jag var ensam hemma.

Tittade på första avsnittet av J. J. Abrams ufoserie ”Konspiration UFO” som finns på SVT Play medan jag åt. Blev inte imponerad. Vill man få sin tro på utomjordiska besökare underblåst funkar avsnittet bra, vill man verkligen veta något om detta fenomen så är man hopplöst utlämnad. Men kanske blir det bättre i avsnitt 2.

Har också haft ett långt och intressant samtal med styrelsekollegan Peo och ett annat med Håkan E. Fick dessutom protokollet från senaste styrelsemötet i UFO-Sverige från Victoria i dag och eftersom jag är en av två justerare läste jag igenom det och skickade vidare till Tobias som alltså är den andre.

Har tvättat och tagit en frimärkspaus också. Fick ett kuvert med frimärken från olika länder efter en vinst på Tradera i lådan i dag. Bra avkoppling att sitta och plocka med dem en stund och inte bara sitta vid datorn. När jag ändå var i källaren sorterade jag in de seriealbum jag köpt i Kristinehamn i mina samlingar också.

Målet var att komma i säng i hyfsad tid och det lyckades också bra. Med en god bok redan vid 23.

 421 total views