Dagsarkiv: 05 april 2021

Insamling och snö

När vi drog upp gardinen i morse var kanske inte hela världen vit men i alla fall en stor del av vår del av den. Vi var förvarnade av SMHI och det är ju inte för inte som detta kallas aprilväder.

Själv håller jag mig inne medan Anneli åker på coronasäkert besök på Fotografiska med vännen Maria. Jag ägnade en stund efter frukost åt att dra igång årets födelsedagsinsamling åt AFU för att få in pengar så att vi dels har till nya lokalen, i alla fall till de initiala omkostnaderna, men kanske främst till att ta hem en samling ufomaterial från Kanada.

I samband med insamlingen lade jag ut en video från AFU:s senaste tillskott när det gäller lokaler, nämligen den halva på Ljuragatan 111 som vi hittills delat med Frisksportarna men nu tar över helt. Ni kan se den här ovan.

Det finns flera sätt att hjälpa AFU, dels via länken på Facebook men också direkt via AFU.se.

AFU är på väg att bli ett verkligt världsarv när det gäller ufo och forteanska ämnen. Målet är att på sikt hitta en lösning för oss som tryggar samlingarna långt in i framtiden. Helst av allt skulle jag vilja se en egen byggnad som vi har finansierat själva med en månatlig kostnad som är rimlig.

När Anneli var borta och Markus plötsligt fick en kund och fick ge sig av till Bromma GK satte jag mig med en hög frimärken och plockade in dem i sina respektive landskuvert plus att jag tog tag i ett gäng svenska som också behövde en varm hand.

Tog hand om lite tvätt och disk också och så läste jag en stund.

God wok.

Det blev en lugn och bra dag där jag hann med lite smått som blivit liggande. Framåt kvällen lagade Anneli och Markus en riktigt bra wok som blev en festmåltid.

Framåt senkvällen, efter att ha tittat på ”The Bletchley Circle: San Francisco”, satte jag mig och försökte hitta någon rysk ufolog som skulle kunna ställa upp i Peter Shelleys podd. Hade också lite mejlutbyte med min ufokollega Drew i Toronto och skrev till en ufointresserad kvinna i norra Sverige.

Hann också prata en del med Markus om hur han tänker planera sina veckor nu när han har börjat jobba. Det är inte lätt att se hur han ska kunna flytta hemifrån på ett bra tag ännu med tanke på CSN-skuld och hur mycket som krävs för att ha råd att köpa något. Skulle verkligen önska att det fanns mer hyresmöjligheter här, och då menar jag sådana som unga har råd med.

I säng vid 01.

Så här såg det ut när vi tittade ut genom sovrumsfönstret i morse. Och sedan kom det mer!

 114 total views,  2 views today