Dagsarkiv: 09 april 2021

Intervjuad av Landet runt och UFO-Aktuellt i lådan

Nya numret.

Så damp den ned i brevlådan, UFO-Aktuellt nummer 1 för i år med Norsk Ufosenters tidskrift som en del av utgåvan. Även om jag är redaktör för tidningen, och känner till varje bokstav som trycks i den, så är det en speciell känsla att hålla pappersexemplaret i handen. För er som ännu inte blivit prenumeranter så rekommenderar jag en snabb ändring på den saken.

I övrigt började dagen med att jag intervjuades av Landet runt vid 09.30-tiden. Jag satt i soffan med mobilen placerad i tripoden och med DN:s proffsmikrofon inkopplad för att få bästa ljud.

Sedan pratade jag och Henrik Kruusval i sju minuter om Pollenkungens observation och monument (75 år sedan observationen), UFO-Sverige och antal rapporter under 2020 och så om det amerikanska försvarets ufoutredningar. Allt detta kommer att bli nedkortat innan sändning. Vi får se vad redaktören väljer att behålla. Programmet sänds på söndag.

Satte mig också och ägnade en kvart åt att besvara en niondeklassares frågor om Soltempelorden som han hade mejlat mig i går.

Under dagen har det fortsatt komma in pengar till min lilla insamling för AFU. Insamlingen är tänkt att täcka en del av kostnaderna som vi kommer att få då en större donation från Toronto ska plockas hem. När detta skrivs har nästan 4.200 av de 5.000 som målet är donerats men då ska man lägga till 900 kronor som kommit andra vägar. Så det ser bra ut.

Fick ett trevligt omdöme på Facebook under dagen:. Så här skrev en man: ”P3:s välgjorda, mystiska och fantasieggande #UFOpodden förgyller f.n. mina dagliga coronavandringar i skog och mark runt storstaden. Och UFO Sveriges Clas Svahn gör som vanligt en förstklassig insats. Stort tack att vi får njuta och fascineras av detta!”

Det tackar man för.

Arbetskvällen inleddes i coronans tecken där jag intervjuade en expert på Läkemedelsverket och kort också Anders Tegnell. Men sedan blev det en del amerikansk politik också.

Mat avhämtades på Lilla Asien i samarbete med Björn och sedan åt vi nere i entrén till DN, i Pontus restaurangen som är tom på kvällarna men lite trevligare än att sitta uppe i vår matsal.

Klockan 01 var allt lugnt, de sista covidsiffrorna uppdaterade (vilket alltid är min uppgift när natten är slut) och vi tre som var kvar, Christian, jag och Mats (på distans) packade ihop.

 142 total views