Dagsarkiv: 06 april 2021

Intressant uforapport och hemarbete

Kvinnans teckning av föremålet.

Vaknade när Anneli gick upp efter 07 för att åka in till jobbet. Hon brukar försöka arbeta på plats en dag i veckan och den dagen var i dag. Jag låg kvar i sängen och lästre en lång artikel om Trumps minst sagt tveksamma insamlingsmetoder när det gällde bidrag till hans kampanj i Washington Post och så läste jag ut den senaste Carl Barks-boken som jag fick för ett par dagar sedan.

Ett av äventyren hette ”Donald Duck – Officer for a day” och handlade om hur Kalle fick bli Ankeborgs enda polis under en dag och hur han bland annat fick stifta bekantskap med ett landat flygande tefat. Ni kan se det här nedan.

Kalle möter ett tefat.

Serien ”Carl Barks Ankeborg” är en riktig god bit för oss som växte upp med Barks ankor och jag kan verkligen rekommendera den till alla seriefans. Ni kan se vilka andra böcker det finns i serien på Egmonts webbplats.

Själv har jag prenumererat på alla möjliga Kalla Anka-böcker under många år plus att jag köpte serietidningen när jag var liten. Och givetvis har kvar vartenda nummer om någon nu hade trott något annat.

I dag hade jag ännu en bokbetraktelse publicerad på NoN i DN och eftersom lagret var slut i och med den skrev jag en ny och mejlade in: ”Publika arbetens nytta och nödvändighet” från 1840. Det gäller ju att hitta udda titlar för att få täckning för rubriken ”Svahns sälla sedda bokhyllefynd”.

Beställde tid för besiktning av bilen också. Förr var det ju Bilbesiktningen som gällde, den här gången fick jag tre olika erbjudanden från lika många firmor och fastnade för en som tog 399 kronor. En av de andras tog 599 vilket kändes lite onödigt.

Slog en signal till Gösta Carlssons gamle vän Curt Bergqvist också. Kom att tänka på honom i samband med att SVT visade ett inslag från gläntan i går. Curt lät som vanligt och även han hade besiktning av bilen på programmet men det redan i dag.

Min förhoppning är ju att någon gång få tag på staven och ringen igen. Även om det mesta talar för att de båda är högst jordiska vore det bra att få dem testade en gång för alla.

Bjöd på en autograf av astronauten Nicole Stott på Ebay i dag och vann budgivningen utan att det blev för dyrt. Nicole har 103 dygn i rymden och har gjort en lång rad uppdrag: STS-133, STS-128, STS-129, Expedition 20, Expedition 21 och Expedition 19. Alltså en mycket erfaren astronaut som det känns bra att kunna införliva i mina samlingar.

Läste igenom och redigerade en text som ska in i Rapport-Nytt också under dagen. Den är skriven av en ufointresserad kvinna i norra Sverige och efter att ha pratat med Mats Nilsson, som är redaktör för tidskriften, så lovade han att se till så att den kommer med i nästa nummer.

Framåt kvällen ringde jag upp en kvinna i Luleå som hade sökt mig långt tidigare. Hon och hennes son gjorde sin observation den 27 april 2002 och rapporterade då in den till UFO-Sverige. Nu ville hon prata också med mig. I korthet fick de båda se det föremål som ni kan se en teckning av högst upp i bloggen när kvinnan körde bil med sonen intill sig längs Lövskärsvägen i Luleå. Föremål var relativt stort på himlen och de kunde följa det en bra stund under färden tills det plötsligt ändrade form och försvann med en enorm hastighet i synriktningen.

På föremålet fanns ett antal guloranga lampor som blinkade. Både hon och sonen tecknade ned vad de sett omedelbart efter det att de kommit hem och kvinnan konstaterade att det det aldrig var frågan om att inte dokumentera det som hänt. ”Har man sett något sådant så måste man skriva upp det”, sa hon. Tänk om alla tänkte som hon.

Under dagen har jag tagit hand om tvätt och lite annat hemmajobb men också tagit en frimärkspaus vilket har frigjort ytterligare några kuvert och mindre lådor. Alltid bra när det blir ordning på saker och ting.

Framåt kvällen lagade Anneli kycklingklubbor med bulgur och sedan tittade vi på ett par avsnitt av San Franciscovarianten av Bletchley Park.

Fick ett trevligt mejl från vännen Peter Shelley i Colombia som berättade att han skickat 200 dollar till AFU via mig. Det tackar jag särskilt för. Min egen insamling puttrar också på på Facebook och har nu passerat 3.600 kronor.

Fick ett frågvist inlägg på just Facebook från min vän Phillippe Ailleris som undrade över Gösta Carlsson-händelsen efter att han råkat se inslaget i svensk teve. Så jag skrev en kort sammanfattning på engelska åt honom. Men det är ju rätt omöjligt att göra det hela rättvisa med tanke på att jag ägnade en 350 sidor tjock bok åt fallet. Numera slutsåld vilket är lite trist eftersom det är 75 år i år.

Har också hjälpt en brittisk ufolog med att läsa igenom en rad rapporter från RAF-piloter under andra världskrigets två sista år för att se om jag kunde hitta några likheter med spökraketerna. Men även om en del iakttagelser var underliga tydde det mesta på helt normala raketvapen.

Sist i kväll lade jag upp ännu en video från AFU. Nu en från sorteringslokalen dit alla samlingar kommer för att göras in ordning. Sängen efter 00.30.

 134 total views