Dagsarkiv: 12 april 2021

Årfyllardags

Richard Svenssons grattisteckning. Spitting image!

Väcktes av skönsång vid sängkanten någon timma innan jag hade planerat att gå upp men det var det värt! Anneli och Markus kom med presenterar och ”Ja må han leva…” och det var givetvis trevligt. Sedan var det bara att gå upp för att starta denna 63-årsdagen.

En del av dagens pensum har bestått i att åka och handla, inte minst 1,5 kilo oxfilé och fyra tjocka bitar svensk hängmörad entrecôte på Kötthallen. Entrecôten till kvällens födelsedagsmiddag och oxfilén (som hamnade i frysen) till en råbiffssittning senare den här månaden. I Jakobsbergs centrum höll några jobbare på att plocka ned Coops skylt för gott eftersom livsmedelsbutiken klappat igen som en följd av coronan och sviktande antal kunder i centrum.

Coop tar ner skylten.

Och så besökte jag Western Union igen för att hämta ut ytterligare 1.300 kronor lite drygt från Peter i Colombia. Ett bra stöd till AFU. Dessutom har en kamrat i Finland satt in 50 euro på UFO-Sveriges finländska konto till AFU och en annan vän berättade att han skickat en tusenlapp till AFU i dag. Som grädde på moset har min födelsedagsinsamling fortsatt och nu passerat 7.000 kronor plus att vännen Thomas hade startat en egen insamling till AFU som också den gett en dryg tusenlapp.

Det värmer i hjärtat att så många vill ge sitt bidrag till arkivet och inser dess värde. Och det är både skeptiker och troende och alla däremellan som hjälper till. AFU har verkligen fåt en position där vi kan hjälpa intresserade över hela världen. Nu önskar vi bara att vi kan bli ännu bättre på den saken.

Framåt kvällen hade omkring 450 personer hört av sig för att gratta, 400 via Facebook. Men när jag började tacka alla så reagerade Facebook och trodde att jag ägnade mig åt spam! En skylt dök upp som berättade att Facebook nu begränsade mina inlägg. Suck!

Jag skrev till dem och efter ett tag kunde jag börja svara igen men bara för att det åter skulle slå stopp innan jag hann tacka klart.

Grillpremiär.

En del har passat på att ringa som Håkan F, Håkan B, Ylva, Mats, Andreas, Bosse från Karlsborg och min kusin Ragnhild. Det blev långa och trevliga samtal. Framåt kvällen tog jag och Markus ut grillen från garaget och så brassade jag entrecôte medan Anneli gjorde rotsaker i ugn. Grillpremiär alltså! Men vi åt inomhus. Det var inte varmt på verandan.

Till maten drack vi ett trevligt vin från 2016, Dauvergne Ranvier Saint-Joseph som var perfekt till köttet.

Lite jobb blev det också lite tidigare på dagen då Hans ringde från DN och vi diskuterade den slutrapport från vår rundring som skyddsombud som nu är på väg ut till hela redaktionen. Vi två ska vara med och presentera den vid ett större möte senare i veckan. Jag passade också på att ringa några av dem som vi satt en fyra på under vår första rundring, alltså personer som vi lovat följa upp. Hann med fyra innan det var dags att göra annat.

Efter kvällsmaten tittade vi på ”Mästarnas mästare” och sedan gjorde jag ett nytt försök att tacka folk på Facebook, nu genom att låna Annelis konto och svara den vägen. Men snart blev det stopp även där på grund av någon eländig algoritm hos Facebook.

I säng efter 23 med en god bok. Den här gången i form av Charles Dickens ”Hårda tider”.

Tack all ni som grattade i dag!

 90 total views,  1 views today