Dagsarkiv: 01 april 2021

Skärtorsdag och sol

Raili i soffan efter potatisskalning.

I dag skiner solen och det börjar närmar sig tvåsiffrig värme på termometern. Jag har fått möjlighet att plocka upp nya kameran som kom i går och bilden ovan är en testbild jag tog av Raili sedan hon och Anneli rullat och stekt köttbullar och fixat potatismos till lunch.

Raili och jag gjorde en insats med dammsugning innan Anneli tog över för påskfint ska det vara. I går putsade de våra stora fönster i vardagsrummet.

Under dagen fick jag se att Dagens Industris helgmagasin DI Weekend har skrivit om mig i en krönika av Janne Gradvall. Janne skrev under rubriken ”David Bowies tankar om rymden är högaktuella” och uppmärksammade intervjun med mig i TV4 för några dagar sedan.

Uppmärksammad i DI.

Det är spännande att många uppmärksammar ufo och den ”nya” förkortningen UAP. Men jag måste erkänna att jag själv har svårt att ta till mig den. För på något sätt står båda för samma sak – även om ufo har tappat en del av sin ursprungliga betydelse. Rätt mycket om jag ska vara ärlig. Men varför ge upp en bra förkortning, en bra beskrivning av något bara för att en del har börjat missbruka den?

För egentligen förändrar ju själva begreppet inget i sak. Det folk ser är något oidentifierat och om det klarar en ordentlig utredning också ett ufo.

I dag blev det faktiskt inte enbart coronan som stod i fokus utan jag skrev också om ett bombhotat flygplan på väg till Sverige och ett sexualbrott på en skola i Valbo utanför Gävle där jag fick bekräftat at den misstänkte gärningsmannen gripits först av polisen.

Hann också fortsätta svara på mejl (får massor…) och hittade några spännande från personer som gjort ovanliga observationer av märkliga saker. Mest handlar det om coronamejl (det är ju DN:s inbox jag pratar om) men en dam i Helsingfors skrev till mig om en mycket udda händelse i en park där hon sett en ”man” till synes upplösas i mindre bitar (som små fåglar) innan han åter dök upp som en hel kropp.

Vi hade en del mejlutbyten under kvällen och kvinnan verkade fullständigt normal och vanlig i det hon skrev.

Månbild med föremål.

Fick också in en rapport från en amatörastronom som tagit en film på månen där något skumt flugit förbi. Exakt vad det var är svårt att säga eftersom föremålet var betydligt närmare kameran än månen och därför väldigt oskarpt. Ni kan se hans lite förstärkta bild här ovan.

Vad det kan vara är alltså svårt att veta. Kanske en satellit som passerade just då, kanske en fågel.

Mat blev det och jag och Björn hämtade den på Rosa Drömmar i form av fläsknoisette. Vi satte oss nere i entrén till DN där restaurang Pontus ligger och åt eftersom det var trevligt och folktomt då Pontus har stängt i dag.

Fick också besked om att intervjun med mig som gjordes i maj förra året nu kommer att publiceras i Café. Det tog sin tid men den är med i det nummer som är ute nu.

Hem vid 01 efter att ha spritat bordet. Tog hand om tvätt hemma och lite annat. I säng 02.30. Nu är det påsklov!

 140 total views