Dagsarkiv: 14 april 2021

Vi firar av Pontus

Pontus med present.

Mesta delen av dagen har jag suttit vid datorn och jobbat på den nya upplagan av ”Mötet i gläntan”, pratat med Håkan E ett antal gånger eftersom det är han som sköter om att det jag skriver hamnar i boken och gått igenom en massa saker som har hänt sedan förra upplagan 2015.

Nu har det gällt att hålla sig till samma sidomfång som förra upplagan vilket begränsar möjligheterna att fylla på med ny information men jag har ändå kunnat byta några bilder, skriva en del ny text där det fanns plats och fört in en del nya noteringar i bibliografin.

Framåt 15 körde jag in Markus till Bromma för att jobba och sedan åkte jag hem för att mindre än en timme senare åka tillbaka till Bromma och hämta Markus. På det sättet kunde han sedan köra mig till Mia där vi äntligen lämnade över hennes hylla som vi hade plockat upp i Mariestad för rätt bra många månader sedan.

Mellan 18 och 23 blev det avfirning av Pontus som ju lämnar vårt nattgäng för att börja jobba på dagen. Och av oss fick han en Kalle Anka-bok (Don Rosa) och så bjöd vi på mat och dryck. Medan jag var hemma mellan Brommavändorna skrev jag en vers till honom som ni kan se sist i bloggen. Den skrevs på en kvart så döm mig inte för hårt.

På plats vid matbordet.

Det blev en riktigt trevlig kväll med god mat signerad Mia i form av en korv- och lammgryta och efterrätt signerad Mats Areskoug som var den fjärde på plats. Vi kommer att sakna Pontus som har jobbat med mig i mer än sju år.

När jag kom hem efter midnatt var Markus vaken men vi gick och lade oss tillsammans. Mätt!

Nu förvandlas natt till dag
och tar fram ditt bättre jag

Mr Hyde finns inte mer
Doktor Jekyll åt oss ler

Men det blir ju tomt på stolen
när du hoppas att se solen

Om du hinner ut på rasten
kanske kan du skymta trasten

Stressa för att hinna köpa
sent på kvällen tvingas löpa

Tappar viktig ob-peng
tidig hemgång, snabbt i säng

Helgen ska du tvätta, städa
hinna plocka fram din bräda

Medan vi har dagen fritt
Får du jobba på med ditt

Dina nattkamrater

 98 total views