Dagsarkiv: 02 april 2021

Lammuppvärmning och städdag

Anneli ser nöjd ut med korten men hon vet inte vad som väntar!

Så börjar påsken på allvar, ledig första dagen av fem och det tog jag vara på genom att städa i källarförrådet. Dammsugaren fick göra insatser där den inte varit på länge som bakom hyllorna längst in. Jag gjorde några ”fynd” som kunde rensas, bland annat en del gamla skor som Anneli nästan inte visste att hon hade längre och så dumpade jag ett par fasta telefoner.

Det åkte en del annat också och när jag sedan fortsatte i mitt förråd i en annan del av källaren så lyckades jag skapa lite plats även där. Att städa är en perfekt avkoppling och det känns alltid bra att göra det.

När jag ändå var på plats en trappa ner gjorde jag ordning på en del utländska frimärken som jag haft liggande också. Jag samlar ju bara på äldre så mycket av nyare datum åkte i soporna. Jag har svårt att tro att någon skulle vara intresserad av dem.

Lyckades också hitta mitt 500-millimetersobjektiv som jag nu kunde testa på nya kameran och det fungerade alldeles utmärkt. Ett problem är ju, och det visste jag från start, att autofokus inte funkar när man försöker plocka på ett analogt objektivt på en digital kamera. Men det är ju helt användbart eftersom det går att ställa in manuellt.

Under förmiddagen kom vi äntligen till skott och Anneli klippte mig. Jag har undvikit att gå till frisören sedan pandemin började utan det har blivit Annelis lott att fixa. Och det blev riktigt bra. I alla fall för inomhus bruk!

Var bara ute en kort stund under dagen då jag bar ut skräp till garaget och letade efter lite kameraprylar. Men det har varit riktigt fint med sol och blå himmel som under eftermiddagen tyvärr försvann.

Vi körde också några partier Chicago med Raili och Markus var också med och vann ett av partierna. Som ni ser på bilden ovan gick det bra även för mig – ibland…

Graeme med boken.

I dag fick jag ett mejl från ufovännen Graeme Rendall som hade tagit emot boken jag skickade till honom. Det är väldigt bra att ha den här engelska versionen av AFU-boken att skicka till kontakter och vänner runt om i världen. Graeme blev glad vilket kanske syns på bilden.

Kvällens middag.

Framåt kvällen fixade Anneli och Raili lamm med rotsaker och då hade de tidigare på dagen bakat bullar. Så det var en fin matdag. Lammsteken får vi se som en uppvärmning inför morgondagen då det blir påskmiddag med Niklas och Ylva på plats.

Riktigt god var den och vi blev ordentligt mätta så tårtan som Anneli bakat fick anstå till efter några timmar då vi tog en paus i ”Jakten på den försvunna skatten”.

Vid 22-tiden gick Raili och lade sig och jag och Anneli började så sakta sikta på sängen med en god bok.

 131 total views,  2 views today