Dagsarkiv: 02 september 2017

Föredragsförberedelser


På bilden ovan ser ni UFO-Sveriges Johan Gustavsson på plats på en alternativmässa i Ljungsbro i dag där han och Tobias Lindgren gjorde sitt bästa för att sälja böcker och annat som UFO-Sverige har på lager. Mässan lockade kanske 150 personer men de flesta tyckte att det var roligare med kristaller och tarotkort, rapporterar Tobias efteråt. Kanske sålde de närmare 20 böcker. Inte så bra.

Själv hade jag ingen möjlighet att delat eftersom jag jobbade.

Inledde dagen med ett samtal med Håkan Fenander, vår fältundersökare i Småland. Och sedan jobbade jag någon timma med att färdigställa mitt föredrag som jag ska hålla i Visby på måndag. Så nu är det klart. Anneli satt och fixade Melodikrysset i köket innan vi lagade mat och åt innan jag åkte till jobbet.

Som så ofta har jag fått många mejl, messengerinlägg och andra typer av kontakter, inte minst via Facebook. Vet inte hur många jag svarar på varje dag men det är aldrig färre än 30. Ett av mejlen i dag var särskilt udda då en man som säger sig stå i kontakt med en utomjording kallad ”Ala”, och som jag mejlar med då och då sedan många år, skriver till mig.

Mannen är besviken på att jag inte undersöker hans fall och skriver om det på samma sätt som jag gjorde med Gösta Carlsson. Jag kan ha viss förståelse för det mend et finns en rad skillnader. Inte minst budskapen som Ala ger som i mina ögon är torftiga och utan substans.

Nu hade mannen träffat mediet Benny Rosenkvist i Malmö den här helgen. Ett medium som han beskriver som det ”utan tvekan bästa jag träffat” och som gav sekundsnabba svar på alla frågor han fick. Sedan skriver mannen:

”Fick svar på mycket! Men så tog jag till mig att fråga om Clas Svahn. Svar: han förstår nog men han vill inte ta upp det!!”

Så då vet man det. Ett medium som alltså anser sig veta mer om mig själv än jag själv gör. För orsaken till att jag inte gått vidare med mannens kontakter är att jag inte ser någon substans i dem. Inte ännu i alla fall.

Även i dag fick jag möjlighet att skriva om ett mysterium. Den här gången om märkliga gelébollar som observerats av dykare utanför den norska kusten. Bläckfiskägg är en teori. Jag mejlade mannen som tagit bilden, som ni kan se här, och fick också svar på en del frågor.

Matbesöket ägde rum på La Barca där det blev pizza för mig och pasta för Björn. När vi skulle gå började en bra berusad man vid ett annat bord att skälla ut en kamrat så att vi trodde att de skulle ryka ihop. Men det lugnade ned sig till slut.

I dag har jag fört en minidebatt om Bermudatriangeln på Facebook. En lugn och sansad sådan. Och få försvarade det nu allt blekare mysteriet, vilket är bra. Det verkar trots allt som att myten om att det skulle försvinna fartyg och flygplan inom detta triangelformade område sydost om USA på ett sätt som inte går att förklara faktiskt börjar samla damm på historiens skräphög.

En bra dag på jobbet med rätt mycket att skriva om men inte så mycket att man inte hann andas.

Undertecknad, Pontus och Adam på jobbet i kväll.

Anneli åt middag tillsammans med Ylva på takterassen.

176 total views, no views today