Dagsarkiv: 05 november 2017

Grattande och krattande


Passade på att ringa och gratta två årfyllande kamrater i dag. Dels Anna Bäckman i Umeå som fyllde härom dagen men som jag inte kunde nå då, och dels den av mina kamrater som går längst tillbaka i tiden tillsammans med mig – Bo Andersson i Karlsborg.

Bosse och jag växte upp tillsammans och gick i lekskola och riktig skola tillsammans så det är viktigt att komma ihåg honom när han går och fyller. Vi pratade en bra stund och allt verkade bara vara bra.

Sedan gjorde jag och Anneli en insats i trädgården och fortsatte kratta löv. Det mesta är nog borta nu även om några få tveksamma gulingar hänger sig kvar i ett av träden. Men nu är båda kompostburarna fulla så de får vara.

Fick också ett mejl från Omar Fowlers änka i Derby som undrade om vi var intresserade också av vhs-band och kassettband ur Omars samling, och det svarade jag direkt jakande på.

Det är lite lustigt hur svårt folk har att förstå ordet ”allt”. Jag är alltid tydlig med att AFU vill ha allt som har med de ämnen som vi bevarar och att det inte slängs bort. Trots att jag alltid skriver noggranna mejl och brev så händer det att saker kastas bara för att efterlevande inte har förmågan att ta till sig det jag skriver.

Efter lunch med Anneli tog jag bussen till jobbet i spänd förväntan på den enorma läcka av dokument som skulle publiceras klockan 19 på kvällen. Och det blev ett kul race. Vi visste att TT och Uppdrag Granskning skulle publicera ”en stor nyhet” men vi visste inte vad den skulle innehålla. Bara att det rörde sig om ekonomiska oegentligheter i stil med Panamadokumenten 2016.

När nyheten kom var det bara för mig att börja skriva men vi hade också en reporter extra i dag. När jag skrivit den första nyheten fick jag en timma på mig att randa ihop 5.000 tecken för papperet.

Och sedan small det i Texas. En ny masskjutning i USA. Nummer 286 för i år, vilket säger en del.

Jag fick väldigt mycket att göra under kvällen för att uttrycka det hela milt. Dels för nätet och dels för papperstidningen. När kvällen var slut hade 218.000 personer läst det jag skrivit. En del av dem är givetvis samma personer som läst flera artiklar när de ännu var inne.

En sak till: På väg till jobbet köpte jag en av dessa specialtidskrifter som numera ges ut i form av en mindre bok: ”Hemliga konspirationer – Allt de inte vill att du ska veta” för 129 kronor i en kiosk. Kanske inte så mycket nytt men ändå en skrift som bör ingå i samlingen.

Och så har jag börjat läsa David Bodanis bok ”Einsteins största misstag” som jag verkligen kan rekommendera efter 62 sidor. Kunskapsrikt som det brukar bli när Bodanis, som jag faktiskt träffat och intervjuat en gång, ger sig till att skriva.

Hemma vid 01.30 tog jag en macka och fortsatte läsa.

230 total views, 1 views today