Dagsarkiv: 09 november 2017

Till Ingvar med Mats och Gunnar


I dag tog bilen till Sala där jag plockade upp Mats och Gunnar och sedan körde jag vidare till Dala-Husby utanför Hedemora för att träffa Ingvar och Monica Damm. Ingvar, mångårig UFO-Sverigemedlem, var med tidigt i föreningen och jobbade bland annat med den stora ufoutställningen i Köping som lockade tiotusentals besökare.

Vi kom fram 10.15 och blev väl omhändertagna med fika och sedan panerad fisk med kokt potatis och en supergod sås till lunch. Men framför allt ett antal lådor och kassar med böcker, tidskrifter och annat spännande som Ingvar skänker till AFU. Allt upptäckt nu när han och Monica ska flytta till Hedemora och dottern med familj ta över den lilla gården där familjen bott sedan 1700-talet.

En av donationerna visade sig tillhöra Håkan Ekstrand som lånat ut ett antal Veckans Äventyr för omkring 35 år sedan! Fantastiskt kul tidskrifter med underbara omslag, några kan ni se här nedan. AFU har en mindre samling av dem och den kommer säkert att få värdefulla tillskott nu. På vägen hem meddelade jag Håkan att vi exproprierat hans tidskrifter vilket ha tog med gott mod.

Från Ingvar fick vi också en del gammalt UFO-Sverigematerial, bilder och filmer. Filmer tagna med en videokamera och på en ”film” som det kommer att bli en utmaning för oss att kunna omvandla till digital form, eller ens att titta på. För oss är det med gammal teknik.

När vi pratat ett par timmar och klockan närmade sig 14 var vi tvungna att säga hej och rulla söder ut. Det är faktiskt inte så långt mellan Järfälla och Ingvars bostad, mindre än 18 mil, så efter att ha lämnat av Gunnar och Mats i Sala igen var det inte så långt hem.

Jag plockade upp Anneli vid Komethallen där hon tränat och så åkte vi hem. jag packade upp och sorterade allt så att det som ska till arkivet kom i några kassar, det jag ska sälja i Stockholm i några och det som ska till Tidan i ytterligare några andra.

Sedan satte vi oss och åt rester från i går, lamm. Lika gott i dag!

Det blev en hel del ringande under kvällen också, ett tiotal samtal, alla i UFO-Sverigeärenden. Och när Anneli gått och lagt sig satte jag mig och tittade på Steven Greer-filmen ”Unacknowledged” på Netflix eftersom jag ska diskutera den i radio på lördag. Lång var den!

Framåt 01 var jag på väg i säng.

En av donationerna tillhörde egentligen Håkan Ekstrand. Visst är omslagen underbara!

Paret Damms ena kisse spanar ut genom fönstret.

264 total views, no views today