Dagsarkiv: 10 april 2018

Bokjobb och garagestädning

Har satsat rätt många timmar framför datorn i dag för att skriva på nya boken. Åtta kapitel är helt klara, fjorton har jag bra koll på och fyra är i princip blanka papper. Men mycket jobb återstår. Ingenting är klart förrän det är klart och det gäller att hålla fokus några dagar nu.

Bröt av med lite badmintonspel med Stefan och som så ofta i år gick det inte som jag hade hoppats. Testade faktiskt ett nytt racket och vann första set med det men det var mera för att Stefan spelade uselt än att racket var bra. Bytte och förlorade andra för att jag spelade lika uselt som Stefan gjort i första och borde sedan ha vunnit matchen då jag ledde med 14–10 i avgörande (efter 15–6, 8–15) men lyckades sjabbla bort det hela och fick stryk med 14–16. Kul ändå, trots allt.

Det kändes i benen framåt kvällen vilket inte var så konstigt med tanke på att vi inte har spelat på över en månad och att jag mest har suttit vid datorn eller i bilen under den tiden.

Köpte i alla fall med mig var sin tunnbrödsrulle till mig och Markus som vi enligt traditionen avnjöt framför ett avsnitt ”Simpson’s”.

Stefan hade skickat med några kassar böcker som jag bar ner i källaren och sedan packade jag och Markus bilen(två gånger!) med skräp som vi samlat på oss i garaget. Medan Markus körde till tippen intervjuade jag en kvinna som driver Borgvattnets spökprästgård. Och lite senare ringde jag till några av dem som jag intervjuat 2009 när det gällde ett annat spökhus, nämligen Knektbråten i Värmland.

Tråkigt nog visade det sig att en av de yngre kvinnorna som var en av mina bästa källor och bästa hjälp under arbetet med den historien hade avlidit i cancer 2016. Väldigt, väldigt tråkigt.

Pratade också en god stund med Richard Svensson som skriver Kryptizkt i UFO-Aktuellt för att få lite hjälp med ett av mina kapitel om Slender man och så mejlade jag en text till Historiska brott & mysterier som de beställt till nummer 5.

Vid 23.30-tiden tog jag mig an att korra och fylla på i verksamhetsplanen för 2018–2019 och likaså i verksamhetsberättelsen för 2017. Båda skrivna av Anders Berglund men där jag skulle bygga ut en del punkter samt ta in synpunkter som kom upp under mötet i Ängelholm i helgen. När jag var klar med detta hade klockan blivit 01 och då kunde jag mejla dem till Håkan E som ska göra ett häfte av dem.

Vi saknar ännu valberedningens sista förslag också. Kommer nog i morgon eller så.

Bra i dag: Sopbilen som missade att tömma komposttunnan i går kom i dag sedan Anneli ringt efter den.

Dåligt i dag: Postnord skickade ett papper om att jag måste betala 95,71 i moms på något jag beställt utomlands. Det går bra att betala med swish stod det. Enda numret som fanns på papperet visade sig inte vara anslutet till swish. Dysfunktionella Postnord har slagit till igen.

Och så har jag och Anneli tvättat och fixat undan saker så att alla gästerna som kommer på lördag ska få plats. Men det kommer att bli trångt!

Sist i natt gick jag igenom min anteckningsbok från senaste Englandsresan och fixade två saker jag lovat: Bilder som John Hanson ska ha och svar på en fråga från Busty Taylor när vi sågs i hans hem. Viktigt att fullfölja sina löften och det är därför som jag skriver upp vad jag lovar i en bok under mina resor. Men strax före 02 var jag klar.

 432 total views