Dagsarkiv: 12 juni 2018

Låda med sf och jobb vid datorn


Klockan 11.30 träffade jag Gabriel Goës vid Sofies grill tvärs emot Abrahamsbergs tunnelbanestation. Gabriel och jag har haft kontakt ett tag men inte riktigt lyckats få ihop våra kalendrar men i dag funkade det. Den låda som Gabriel håller i famnen här ovan innehåller äldre science fiction-tidskrifter som han ärvt efter sin pappa. Efter lite diskuterande kom vi överens om ett pris och så köpte jag dem till AFU.

Gamla sf-tidskrifter är intressanta också hur ufologiskt hänseende eftersom de innehåller mycket av det tankegods, och de bilder, som de tidigare ufoobservatörerna och kontaktpersonen hade med sig när de sedan skulle beskriva vad de hade varit med om. Ett och annat tefat dyker också upp (se nedan) liksom tankar om att liknande civilisationer som vår utvecklats på planeter eller månar i vårt solsystem.

Efter mötet vid grillen åkte jag och veckohandlade på Coop Forum men då hade jag varit uppe sedan 08 och hunnit med lite annat också, mest att skriva brev. Innan kvällen var slut hade det blivit åtta stycken. Många av dem borde ha skrivits för ett bra tag sedan men bokskrivandet har gjort att jag inte riktigt kunnat prioritera korrespondensen.

Under dagen ringde Ebbe Johansson som vi skulle träffa i Malmö och berättade att han inte orkade träffa oss. Hade tillbringat tre dygn på sjukhus och var nu i Blekinge för att vila upp sig. Ebbe börjar bli gammal, det märks och det var synd att vi inte kunde få till ett möte med honom den här gången.

För att ersätta den tid som plötsligt blev ledig ringde jag en annan person som vi ska träffa på vägen ner. Han var en gång i tiden MUFON:s ansvarige i Sverige och det ska bli kul att prata en stund med honom. Eftersom vi skulle ha bott hos Ebbe fick jag ringa Mikael i Lund och fråga om det gick att få bo där en natt till. Och som tur var gick det bra.

I kväll har vi grillat entrecôte och lite grönt plus kokat färskpotatis till kvällsmat. Sedan tittade jag och Anneli på thrillern ”Rillington Place” om en läskig seriemördare. Den är i tre delar och bygger på den sanna och ruskiga historien om Storbritanniens mest kände seriemördare John Reginald Christie. Inte så dum.

När jag åter satte mig vid datorn fick jag mess från min vän kontaktpersonen Ilona i Tjeckien som tillsammans med sin syster säger sig stå i kontakt med utomjordingen EBE (Ollie kallad). EBE påstår än det ena och än det andra som damerna tror på men själv tar jag mig mest för pannan.

I dag påstod han att månen är en artificiell satellit med ihåligt inre och att jorden består av ”levande plasma”. När jag försöker uppdatera Ilona på det vetenskapliga läget i dessa frågor svarar hon kort och gott: ”Jag tror på det EBE säger.”

Suck.

Pratade en stund med Marianne i USA som kommer hit till Sverige den 21 juni. Då hoppas jag att vi ska ses, Facebookvänner som vi är.

Sista timmen av kvällen ägnade jag åt att förbereda morgondagens lilla föredrag på M/S Östanå. Där ska jag prata om min kommande bok inför ett gäng Adlibrisfolk. Med är också Viveka Sten och hennes dotter Camilla som ska prata om sina böcker.

I slutet av 50-talet kom det ut en rad olika sf-magasin framför allt i USA.

På det här omslaget till The magazine of fanatsy and science fiction från augusti 1956 syns ett klassiskt flygande tefat.

Till detta nummer av samma tidskrift från juni 1971 möter vi tanken på att en civilisation likt vår har uppstått på en måne runt Saturnus.

 493 total views