Dagsarkiv: 12 december 2018

Teveinspelning på DN


I dag var det dags att göra pilotinspelningen av något som kan bli en ny serie på DN.se. Dagens inspelning kommer att presentera våra tankar kring seren och be tittarna att rösta på tre olika programförslag: ett om chemtrails, ett om spöken och ett om ufo.

Ni ser mig och Anna Martinez Arpstrand (det är vi som pratar), grafikern Elin Lindwall och fotografen Daniel Costantini på bilden ovan.

Tanken är alltså att detta ska bli en ny mysterieserie men en som ger ny kunskap om mysterierna som vi tar upp. I och för sig inget nytt. Men jag tror att jag och Emma kan göra detta på ett nyfiket och spännande sätt som kan interagera med tittarna via Facebook och andra kanaler. Jag ser verkligen framemot att göra detta!

Innan jag tog mig till jobbet satt jag vid datorn och skrev några brev. Utanför föll snön. Jag ringde också och gratulerade min kusin Ragnhild i Töreboda på hennes födelsedag och det var kul att prata med henne en stund. det bli tyvärr inte så ofta.

Efter inspelningen var det bara att slå sig ned och börja skriva nyheter. Mest fokus på Michael Cohens dom och Theresa Mays misstroendeomröstning.

När det gällde Cohen förskrev jag en artikel där enbart längden på hans straff saknades. Sprang ned på Bonniers julmingel i foajén där jag träffade Linnéa Kihlström, tog en öl och en alkoholfri glögg och lyssnade på luciatågets sköna sång. Men det var inte i klass med det jag hörde på Högloftet i förra veckan.

När jag kom upp frågade jag Erik, som sitter för Pontus i dag, om det kommit något besked om straffet – det hade det inte. Men sekunden senare dök det upp på Reuters och jag tryckte ut min artikel. Snygg slump som också gjorde att jag hann få med texten i papperet.

Senare på kvällen bevakade jag omröstningen om May och skrev tre olika texter för att snabbt kunna leverera till nät och papper. Också där blev det målsnöresskrivande och vi fick in en artikel med resultatet i A4-upplagan. Med någon halvminut tillgodo.

Lade också ut min blogg med tips om hårda paket under granen. Alltså en del böcker jag läst och nu recenserat från året som gått.

Det blev en rätt blandad dag med andra ord. Och med en del godsaker förutom de redan nämna då TT-korgen dök upp precis i rättan tid! Det rör sig alltså om ett antal korgar med godis som flera avdelningar får från nyhetsbyrån TT varje år kring jul. Mycket uppskattat av oss som bara äter godis just kring julen!

Här sitter jag och Emma i våra fåtöljer i DN-studion.

I dag fick jag veta att min arbetskamrat Jacques Wallner är på väg att sluta.

På julminglet mötte jag Linnéa Kihlström.

307 total views, no views today