Dagsarkiv: 19 december 2018

Brev och ett par julkort till

Skrev ett par julkort till plus ett par vanliga brev innan jag tog en frukostmacka. Ligger efter när det gäller brev just nu och det håller jag på och rättar till. Lär dock ta några dagar till innan jag är ikapp där. Julkorten är däremot under kontroll.

Blev en del annat hemarbete också i form av tvätt och matlagning.Och så skrev jag några räkningar för att få dem att hamna på rätt sida av det nya året. Som ju inte är så långt borta.

När jag tittade in på Facebook såg jag att det varit ytterligare halofenomen, och den här gången riktigt häftiga sådana. För att vara Sverige var de verkligt komplexa och omfattande. En av fotograferna var en av mina Facebookvänner så honom skrev jag till direkt och fick både bilder och film.

En annan kände jag inte men skickade snabbt ett meddelande till och fick ett positivt svar och bilder även från honom. Jag försöker samla på mig så många bilder och historier som möjligt ifall det blir ännu en naturfenomenbok.

Ute låg snön kvar och det föll faktiskt lite ny under förmiddagen. Något jag kunde konstatera när jag gick till bussen strax efter 13. Kanske blir det en vit jul trots allt?

Det hände en hel del på Facebook i dag. Efter mitt inlägg om mitt föredrag på Solskiftesskolan i går skrev flera personer och ifrågasatte månlandningen i kommentarsfältet. Vuxna människor som inte har koll på läget. En av dem skrev att han minsann fick lära sig i skolan att det inte fanns luft på månen. Det fick väl jag också om man ska vara ärlig. När jag bad honom läsa en länk där jag bemöter alla tänkbara konspiratoriska idéer när det gäller månen så fick jag till svar ”idiot”.

Så kan det bli när man diskuterar med folk som har gott om argument 🙂

Efter att ha ätit pizza med Markus satte jag mig alltså på bussen och läste lite epost. Framme på jobbet fick jag börja med att jaga advokater och andra för att skriva om de två män som vid minst två tillfällen tog sig in på Musköbasen utanför Stockholm i månadsskiftet november-december. Bunkerturister eller spioner? det är ju det som är frågan.

Inga jättenyheter under kvällen men den roligaste var att ett Sundsvallsföretag som tillverkar aluminiumprofiler räddades från att gå under genom att USA i kväll upphävde sanktionerna mot dess ryska ägare. Och genom att den svenska regeringen engagerade sig stort i frågan och lyckades få amerikanerna att inse att sanktionerna skulle drabba tredje man på ett sätt som knappast var avsikten.

Jag intervjuade näringsminister Mikael Damberg som var glad och stolt och den lokale IF Metall-ordföranden.

Mat blev det på Lilla Asien som stänger över helgen och öppnar den 7 januari igen. Men jag hann i alla fall med en mangokyckling i dag. Den är riktigt god, lagom söt och väl tilltagen portion.

En lugn kväll blev det.

189 total views, no views today