Dagsarkiv: 22 januari 2019

Föredrag på Regionmuseet i Kristianstad


I dag tog jag bilen ned till Kristianstad för att hålla föredrag på Regionmuseet. Jag åkte vid 05.15 och kom fram vid 12 för att klockan 13.00 inviga UFO-Sveriges utställning som museet har hyrt av oss fram till den 10 mars.

Invigningen blev en 45 minuters föredrag inför ett gäng anställda på museet med många frågor – inte minst från museets pedagog Malin Liedberg – och var sitt glas cider. Och vi passade på att gå runt bland skärmarna som museet lyckats göra en riktigt fin utställning av.

Klockan 14 kom Sydnytt och filmade en intervju med mig och strax där på Kristianstadsbladet. Bra intervjuer båda två. Sydnytts reporter sa att han hade följt mig under flera år och var mycket imponerad.

I vilket fall gick båda intervjuerna bra innan jag var tvungen att ta bilen till Radio Kristianstad där jag blev intervjuad i direktsändning om utställningen och kvällens föredrag. Ni kan se bilder från allt detta här nedan.

När jag ändå var på radion träffade jag min vän Per Erik Tell som skulle sitta domare i Vi i femman i en annan studio i samma hus. Vi två lärde känna känna varandra när vi möttes i Interlaken för att intervjua Erich von Däniken för drygt tio år sedan. Och det var hos Per Erik jag skulle bo senare i kväll. Kul också att träffa hans son Hjalmar som går i sin pappas fotspår och har ett vik som reporter på radion.

När jag kom tillbaka till museet vid 16-tiden köpte jag en matlåda med pasta och kyckling på torget och satte mig för att äta i museets cafeteria. När jag var klar träffade jag några från museet och en nyfiken besökare som stod och tittade på utställningen och fick åter rycka in och berätta om den.

Vid 17.30-tiden gick vi till föreläsningssalen som rymde 80 personer för att testa tekniken och 18.15 släpptes publiken in. Det blev fullsatt – med råge. 82 personer kom och några fick vända tillbaka hem då det var fullt.

Efter 75 minuters prat blev det frågestund och publiken var på hugget. Två personer som sa att de var styrda av utomjordingar som tog över dem och fick dem att gå till platser de inte själva ville (där de ibland fick se utomjordingarnas skepp) berättade om sina upplevelser, en tjej från Röstånga berättade om märkliga händelser där och en man som hade med sig en kopia av sitt rapportformulär som han en gång på 70-talet skickat in till Gicoff berättade om sin observation.

Efteråt kom folk fram och ville ha böcker signerade eller bara prata men framåt 21 kunde jag och Per Erik Tell åka mot Tomelilla där han bor – det gick långsamt, blixthalka på vägen. Men allt gick bra och sex mil senare tog vi en räkmacka med whisky (Deveron Highland single malt, 12 år) och Ysta mörk färsköl öl och sedan pratade vi fram till 03.

Intervjuas av Sydnytts Johan Dernelius.

Och av Kristianstadsbladets Ingela Ruthberg och fotograf Lasse Ottosson.

Och så Radio Kristianstads Karin Bengtsson.

Per Erik Tell var domare i Vi i femman i dag.

Fullsatt blev det när jag höll föredrag.

Bra publik.

489 total views, no views today