Dagsarkiv: 01 april 2019

Intervjuad av SR och Anneli tar bort gipset


Upp alldeles för tidigt och körde Anneli till Danderyds sjukhus där hon fick ta bort gipset och träffa en fysioterapeut så nu går hon med plastsko runt foten igen.

Allt gick i alla fall bra men benet såg inte så kul ut med blod smetat under gipset och ett två decimeter långt ärr med en massa stygn. Som tur var har hon inte haft någon värk men nu blir det svårt att börja räta ut foten igen efter att ha haft den gipsad med tårna nedåt som en annan balettdansös i några veckor.

Klockan 11 kom Laura Wihlborg från SR och intervjuade mig om Operation Da Capo för Ufopodden. Vi satt i soffan i vardagsrummet i 50 minuter där jag svarade på hennes frågor och lite mer och sedan plockade jag fram ett antal bilder som kanske kan använda på webben.

Da Capo var en hemlig operation som svensk polis, tull och militär bedrev tillsammans med sina norska motsvarigheter i början av 1970-talet. De föremål som jagades korsade gränsen i Värmland. Vad det var är fortfarande okänt och allt material hemligstämplat.

Ni kan se oss på bilden ovan.

Lika tidigt som jag och Anneli, faktiskt ännu tidigare, satte sig Markus på tåget till Malmö i dag för en tur och retur-resa. Annelis bror Thomas och hans fru Kristina hade bett honom vara med när deras nya hus i Malmö skulle besiktas i dag. Så då ställde Markus upp och gick med besiktningsmannen. Det blev en snabbutflykt med nio timmar på tåg för honom. Men allt gick bra.

I dag var det dags att återvända till jobbet igen. Det var ju en månad sedan jag satt på min arbetsplats på DN senast – även om jag jobbat med Melodifestivalen i början av mars.

Och jag började jobbet med en halvtimmes möte med Pontus i ett medarbetarsamtal och sedan en timslång sittning med skyddskommittén. Sedan ett kort möte med teveredaktionen.

Men till slut gick det inte att undvika längre – jobba!

Det blev en kväll i Brexits tecken med ännu en omröstning som inte gav majoritet åt något förslag. Snart blir det nog en krasch ut från EU för britterna.

Mat på Lilla Asien blev det – Hoisianka. Och så tog jag med mig en låda mangokyckling till Pontus som gjorde sin sista nattpass på många månader. Han går in för en föräldraledig tjej på dagen och så får vi någon annan.

Kul att vara tillbaka på jobbet!

När jag var klar för dagen återstod lite mejlarbete hemma. Bland annat har jag fått in ytterligare två namn från personer som skriver under mitt lilla upprop inför crowd fundingen för AFU. Dessutom kom det in 1.000 kronor från tre frikostiga donatorer genom UFO-Sverige i dag. Stort tack!

Kom i säng vid 02.

Anneli nu utan gips.

 540 total views,  1 views today