Dagsarkiv: 26 oktober 2019

Harmonimässa och föredrag


Min dag startade med att jag och Anneli tog bilen till Solna där jag skulle hålla föredrag och sedan signera böcker på Harmonimässan. Jag var inbjuden av Jordstrålningscentrum där jag förresten ska hålla föredrag den 4 december.

När vi kom fram till mässhallen var det som vanligt när något större evenemang arrangerades där – noll parkeringsplatser. Så jag ställde så nära dörren jag kunde och sedan rusade jag och Anneli förbi kön med våra bokkassar i högsta hugg, förklarade för en biljettjej att jag skulle hålla föredrag och smet in.

Sedan parkerade Anneli sig vid kassar och dator medan jag fortsatte in på själva mässområdet som kryllade av kvinnor (nio av tio, inte många män) för att få en liten bricka att sätta på mig och Anneli för att vi skulle komma in gratis på riktigt.

Sedan ut igen för att parkera bilen på en bättre plats. Vilket inte var så lätt. Medan jag åkte såväl hit som dit tickade klockan på och kom allt närmare den tid då jag skulle hålla mitt föredrag i sal 11. Till slut gav jag upp och ställde bilen utanför Lidl där det var en timma med p-skiva som gällde vilket gjorde att Anneli sedan med jämna mellanrum fick gå ut och vrida om den.

Föredraget gick bra även om det inte kom så mycket folk. Men vad kan man vänta sig tidigt en lördagsförmiddag. Desto bättre fart var det när jag sedan signerade böcker i Jordstrålningscentrums monter. Sålde kanske åtta böcker men pratade med desto fler personer som intresserat frågade om än det ena och än det andra. Som Heidi Graeff på bilden ovan som var kunnig och kul att prata med. En man som hade varit ”död” en kort stund berättade hur han efter att ha fallit ihop på gatan dragits in i en ljus och härlig tillvaro som bestod av kärlek och värme innan han återupplivades och drogs tillbaka till den här verkligheten.

Nu kände han att han hade en uppgift i livet. Vilken hade han dock ännu inte räknat ut.

Innan jag satte mig och började signera blev jag intervjuad av Betty Hooshmand-Rad och en klasskamrat som studerar teveproduktion vid Medieinstitutet. De frågade mig hur det kunde komma sig att UFO-Sverige, som säger sig inte vara en del av new age-rörelsen, är med på en mässa som denna. En mycket bra och relevant fråga som jag kunde besvara så här:

Det stämmer att UFO-Sverige inte är en del av denna rörelse men det betyder inte att vi inte kan föra ut vårt budskap i ett sammanhang som detta. Det viktiga är att vi är tydliga med vad vi står för och att vi i våra möten med människor visar att vi är ett alternativ till new age.

Detta blev väldigt tydligt när jag sedan satt och signerade. Här mötte jag många som hade en annan världsbild än min egen men samtalen blev bra och vi kunde skiljas med ömsesidig respekt. Vid ett tillfälle blev jag dock lite mörkrädd när jag överhörde ett samtal mellan en försäljare och en kund i en monter.

Kunden var på väg att köpa ett par vinkelpinnar och fick då veta att dessa kunde användas för att få svar på i princip alla frågor: Vilket väder blir det i morgon? Ska jag köpa den här varan? Och, vilket gjorde mig upprörd, en betydligt allvarligare fråga:

Du kan också fråga om du ska ta den här medicinen.

Här står alltså en försäljare och menar på fullt allvar att en person ska ifrågasätta om den medicin som han eller hon har fått utskriven av sin läkare ska tas eller inte. Och detta efter ett svar från två metallpinnar.

Då känns det inte särskilt svårt att säga att UFO-Sverige INTE är en del av new age-rörelsen.

När jag var färdig med prat och skrivande var klockan 13.30 och jag och Anneli gav oss av till bilen och sedan hem för att lasta av. Markus var sedan snäll och körde mig till Vällingby så att jag inte skulle komma allt för sent till jobbet. Upptäckte att jag lyckats glömma mobilen hemma men det gick bra ändå.

Kom till jobbet några minuter efter 15 med en tunnbrödsrulle i handen som blev min lunch framför datorn. Riktigt gott!

Massor att skriva under kvällen men trots det en lugn sådan där jag och Björn vandrade över bron till Ewog och åt thaimat.

En trevlig kväll på jobbet!

Hemma startade jag en tvättmaskin, skrev en säljtext till AFU-boken för Förlagssystem och ett långt brev till en av AFU:s svenska donatorer som nu också ska få ett exemplar av boken. I säng 03.

 607 total views