Dagsarkiv: 02 februari 2020

Siffror i TV4 och möte Jack och Parisa


Det blev tidig uppgång 07.00 för att ta en förbokad taxi en halvtimma senare in till TV4. 08.49 var det nämligen dags för mig att prata siffermystik med Maria Forsblom denna palindromdag. För det var egentligen palindrom som var temat för de sex minuterna vi fick tillsammans men jag tycker att det blev både roligt och trevligt och förhoppningsvis informativt för tittarna. Ni kan se oss här ovan.

Orsaken till att jag var med var att redaktionen hittat en artikel som var ett utdrag ur min bok ”Koder, krypton och dolda budskap” som kom för några år sedan där jag tog upp hur vi fascineras av siffror. Vill ni se inslaget så klicka här.

Efter inslaget var klart gick jag ut i frukostrummet där man också sitter och väntar på sin tur att få komma i sändning och tanken var att ta en macka. Men så blev det inte. Istället dök vännen Jack Werner upp eftersom han skulle in och prata om sin nya bok och strax därpå kom Parisa Amiri fram och sa hej och berättade att hon följde mig på DN och gillade det jag skriver.

Medan Jack försvann in i studion satte jag och Parisa oss och pratade om sekter, konspirationsteorier och annat som intresserar oss båda. Efter tjugo minuter anslöt Jack och så fortsatte pratet och efter en timma hade jag ännu inte hunnit ta min macka, men väl ett glas juice.

Parisa är en höjdare att prata med. Så ”bright” och så kunnig, inte konstigt att hon varit med om att vinna ”På spåret”. Jack är likadan. Full av kunskap och idéer. Söndagen kunde inte ha börjat mycket bättre.

På vägen hem pratade jag månkonspirationen med taxichauffören som var bekymrad över att en nära släkting till honom tvivlar på att människan landat på månen. Jag gav honom lite tips om vad han kunde säga till kamraten och att jag lagt ut en lång artikel om just detta på ufo.se. Ni kan läsa den här.

Efter lunch hemma körde Markus mig till Vällingby där jag tog tunnelbanan in till Medborgarplatsen för att gå vidare till Åsa och Daniel som bjöd mig och Anneli och Jenny och Jonas på middag. Jag kom lite tidigt så det blev ett kort inhopp på McD där jag satte mig med en ostburgare och Johan Theorins bok ”Skumtimmen” som från och med i dag blir mitt ressällskap.

När det väl var dags så hade Anneli precis hunnit fram och stod i snålblåsten utanför ingången och väntade. Och strax efter det att vi kommit in dök också Jenny och Jonas upp.

Det blev några trevliga timmar med fika, fisksoppa med räkor, ägghalvor och aioli och en smarrig efterrätt och massor av prat. Det var ett tag sedan vi sågs senast och vi hade alla mycket att prata ikapp. Och så ville vi alla träffa lilla Astrid som fyller två om ett par dagar.

Först klockan 23 var vi hemma igen och lovade att hålla kontakten lite bättre.

Efteråt träffade jag Parisa Amiri och Jack Werner och vi blev sittande för att prata. Nu håller vi tummarna för Parisa i ”På spåret”.

Innan det blev dags för mig satt Parisa och pratade i bakgrunden.

Några bilder från studion under mitt inslag.

En till.

Hela gänget vid middagsbordet.

Månen över Fatbursparken på vägen mot Södra Station.

 198 total views