Dagsarkiv: 04 oktober 2020

Mera Trump, bokjobb och lite läsande

Har fortsatt läsa i nya Bibliotekstjänstboken ”Nattavaara” som verkar lovande även om jag inte hunnit särskilt många kapitel. Plockade med den i taxin till jobbet också för att hinna lite längre och nu börjar jag se fram emot att återkomma till den.

Tog ett ordentligt tag i kapitlet om nedramlande satelliter, som ska ingå i min nya bok, under förmiddagen. Vilket var bra eftersom jag då kunde mejla iväg det till Sveriges främste expert på rymdfart och rymdteknik, Sven Grahn. Sven är en god vän och lovade att läsa och kolla uppgifter så snart han hann.

Jag har flera vänner som kommer att få läsa och kolla texterna så att allt ska bli så korrekt som möjligt. Jag har ju lärt känna många människor med specialkunskaper genom åren och det känns tryggt att be dem om hjälp. För även om jag själv kan mina ämnen så finns det alltid de som kan dem bättre.

Hjälpte Anneli med lite tvätt och sedan åt vi lunch tillsammans.

Också den här dagen gick i Trumpbevakningens tecken. Från att hans läkare kom med nya friska besked (som lämnade en hel del frågetecken även i dag) till dess att Trump, som gillar att överraska, plötsligt gav sig ut i bil utanför sjukhuset för att vinka åt sina supportrar.

Under kvällen fick jag ett trevligt samtal från en politiker i en kommun i Värmland där vi diskuterade en gemensam angelägenhet. Politikern önskade mig välkommen dit och det ser jag fram emot.

Maten för kvällen blev yakiniku som några arbetskamrater tog med sig åt mig när de gick ut. Det var ett tag sedan jag åt den japanska rätten, som är god, men det blir nästan alltid så att jag väljer sushi istället. Men, men, sushi åt jag i går så någon variation måste det ju bli.

Eftersom det är Kanelbullens dag i dag hade vi köpt några sådana för att ta ett gemensamt fika vid 22-tiden på kvällen. Men såp blev det inte, i alla fall inte för min del då jag hamnade i att bevaka en sprängd bil i Göteborg.

Jag fick tag på ett öronvittne och ett ögonvittne plus räddningstjänsten medan polisen aldrig svarade. Det blev i alla fall en bra artikel tycker jag, bättre än den GP producerade från Göteborg.

Och precis som i går kom det Trumpnyheter in i det sista så inte heller nu kom jag iväg i tid utan en bit efter 01. På vägen hem läste jag vidare i BTJ-boken och när jag kom hem likaså. Hann till sidan 100 innan det var dags att sova.

 105 total views,  1 views today