Dagsarkiv: 06 november 2021

Föredragsjobb och Cabaret på Dramaten

Vi satt högst upp.

Efter frukost med våra gäster satt Anneli kvar och löste Melodikrysset med dem medan jag satte mig vid datorn och jobbade vidare på mina föredrag i Mariestad och Kristinehamn. Väldigt mycket som ska förberedas innan ett föredrag blir klart och känns bra för just den publik jag kan vänta mig vid just det tillfället.

Min Drobo, som alltså är en extern lagringsenhet, har inte gjorts ren på flera år så nu plockade jag upp den från golvet och tog ut den i köket. Där tog jag ut de fyra hårddiskarna och blåste och dammsög sedan rent slädarna och allt jag kom åt från damm. Behövligt.

Pratade en stund med Håkan Fenander som ringde och ville uppdatera sig om UFO-Sverige och sedan med Sigbrit Eriksson som ni som läst mina Det okända-böcker kanske minns. En dam utanför Falköping som nu som 80-åring har flyttat till Stockholm och som säger sig stå i kontakt med änglar och naturandar.

Sigbrit sa att hon inte visste vad hon ville bara att hon fått för sig att hon borde ringa mig. Så vi pratade en stund. Under dagen har jag också haft kontakt med Avi Loeb om hans Galileoprojekt och dessutom publicerades min intervju med Beatriz Villaroel på DN.se under kvällen.

Framåt 15-tiden tog jag och Anneli bussen till Vällingby och sedan tunnelbanan till Rådmansgatan för några kvarters vandring till Pings Sakura på Luntmakargatan. En koreansk restaurang där man grillar eller kokar sin mat vid bordet. Givetvis en genial idé att låta gästerna jobba och laga till maten istället för att ha en massa kockar.

Maten serverad.

Efter en stund dök också Claes, Åsa och Clara upp liksom Ylva och sedan tillbringade vi några trevliga timmar där. Jag tog sex små välsmakande vårrullar till förrätt och en Jozen Pink sake vilket också Claes satsade på. Inte så dum. Sake är ju en väldigt speciell dryck som man inte dricker stora mängder av. Men som kall aperitif funkar den och just den här sorten var klart över genomsnittet.

Jag och Claes beställde lammstek (Claes) och ankbröst (jag) som vi sedan grillade med grönsaker och enokisvamp medan tjejerna satsade på att koka sitt kött och sina grönsaker.

Det var också positivt att Pings hade Sapporo även om det var den ljusa varianten. Sapporo Dark tillhör annars mina favoriteter men är ofta svår att få tag på.

På väg in.

Det blev en riktigt god middag i vilket fall och vi kunde äta i lugn och ro innan det var dags att gå iväg mot Dramaten tjugo minuter bort. De mest kaffesugna smet in på 7 Eleven bredvid Dramaten och fick sig en kopp innan vi gick in i den vackra entrén och vidare tre trappor upp till våra platser allra högst upp i huset.

Inget fel på utsikten.

Därifrån såg vi sedan ”Cabaret” med Jonas Malmsjö och Marie Richardson bland andra. En bra föreställning även jag hade velat se mera svärta och lite tydligare analys av händelserna kring nazisternas maktövertagande i Tyskland. Men vi var alla nöjda efteråt och med tanke på det låga biljettpriset (150 kronor) var det mer än valuta för pengarna.

Hemfärden tog sin tid med Blå linjen till Hjulsta och sedan ersättningsbuss till Barkarby och därefter bil hem. Efter att ha skrapat rutan från frost! Och då kändes det skönt att sätta sig med en rostad macka och te eller Pucko (i mitt fall) och bara ta det lite lugnt.

Från Niklas fick vi lite uppdateringar från Socialdemokraternas kongress i Göteborg som han bevakar och framåt kvällen kunde även han varva ned med lite journalistkollegor på 23:an i Gothia Towers.

Framåt 01 var alla i säng, även jag.

 265 total views