Dagsarkiv: 10 november 2021

Badminton och föredragsjobb

Alers 25 oktober 1959.

Tog raka vägen från sängen till datorn eftersom jag behövde jobba med ett föredrag som jag ska hålla i morgon för en skola i Skåne. Temat är destruktiva sekter och deras ledare och det är bara att konstatera att det finns rätt mycket knepskallar i världen som gör vad som helst för att få uppmärksamhet i sina försök att locka proselyter.

Mitt intresse när det gäller dessa sekter är just människorna och hur en ”vanlig” sådan både kan förvandlas till sektledare eller medlem. Det händer mycket i våra sinnen som vi inte alltid kan styra över med hjälp av intellektet. Om detta och en hel del annat ska jag berätta för en grupp elever via nätet i morgon.

Vid 11 väntade badminton och det blev en inte alltför tokig match där Stefan till slut stod som vinnare efter 8–15, 15–8 och så 16–18 med mina siffror först. Trots den nesliga förlusten finns det ändå en del kul saker att ta med sig från matchen, inte minst ett möte i omklädningsrummet där en okänd man hörde oss prata om norrskenet den 3 november.

Efter att ha frågat lite om detta konstaterade han att jag var västgöte och så berättade han att han själv kom från Lidköping. Jag kontrade med att jag skulle till Mariestad i helgen för att hålla föredrag om ufo och då konstaterade mannen att han hade sett en del om ämnet på teve men också hört inslag på radio.

Efter en stund frågade han vad jag hette och då han fick veta det konstaterade han att ”jaha, det är du som alltid är med när det är seriösa inslag”. Och det var ju kul att höra. Men ska jag vara ärlig så har de flesta förstått att när UFO-Sverige är med i något sammanhang så handlar det inte om flum utan om fakta.

Efter matchen hämtade jag lunch till mig och Anneli på Skälby Pizzeria och så åt vi tillsammans. Eftersom jag började en timme senare i dag hann jag också svara på en del mejl men också ta hand om några Traderavinsten med frimärken som damp ned i brevlådan. Bland annat en Allers från 1959 med en tefatsartikel där Eugen Semitjov hade illustrerat.

Som ni kan se är den nummer 1 i en serie så nu gäller det att hitta resten.

På vägen till jobbet blev jag intervjuad av en reporter på Nya Kristinehamnsposten som ville prata med mig om mitt föredrag på biblioteket där på måndag. Vi pratade en bra stund och jag skickade över lite bilder och länkar från telefonen när vi pratat klart.

Den som vill komma och lyssna kan hämta ut en gratisbiljett i lånedisken.

På jobbet fortsatte jag arbetet med att intervjua och skriva för en större Nordenartikel som jag och Mia håller på med och som ska publiceras till helgen. Det resulterade redan i går i en artikel om situationen i Danmark och i dag i en om Finland.

Fick ännu ett mejl från Avi Loeb med en uppdatering kring hans arbete med Galileoprojektet. Ett intressant projekt som ska leta efter ufo i jordens atmosfär samtidigt som det ska hålla ett öga på vad som rör sig i vårt solsystem. Just sökandet i luftrummet kan bli problematiskt även om det är spännande. Men det är bara att inse att varje teleskop och de kameror som det kommer att han till sitt förfogande ser en väldigt liten del av himlen.

Hessdalenprojektet har ju gjort något liknande även om kamerornas upplösning inte har varit den bästa. Något som gjort det svårt att identifiera det som syns på bilderna. Kanske kan Galileoprojektet råda bot på just detta men utmaningarna kvarstår ändå när det gäller att fånga något okänt på några få platser runt jorden.

Men jag håller tummarna för att projektet blir en framgång!

Biff på Lilla Asien.

Björn och jag vandrade till Lilla Asien för att äta under kvällen men vi fick faktiskt vänta i tjugo minuter innan vi gick eftersom det var kö i köket. Pandemin har gjort att det bara är ägaren själv som kockar så därför betyder många gäster också väntan. Så jag beställde på telefon, som vanligt, och sedan gick vi ned när det var dags.

Efter 01 tog jag taxin hem för att konstatera att det var stjärnklart med Orion hängande högt i söder. Jag ställde mig och beundrade denna fantastiska stjärnbild en bra stund innan jag gick in och tog hand om tvätten.

Orion med Sirius.

 348 total views