Dagsarkiv: 1 maj 2023

Till Järfälla via AFU

Frukost på Lilton.

Klockan 09 hade vi ätit frukost och sedan var det bara att betala för våra nätter på Hotel Lilton innan jag och Anneli tog bilen för att resa tillbaka hem efter att ha varit i Skåne sedan i fredags. Några mycket bra dagar.

Resan upp gick genom ett gråmulet landskap och när vi stannade till på McD i Jönköping för att äta lite och för att tanka på macken intill var det bara åtta grader varmt.

Vid 13.40-tiden var vi så framme på AFU – där Aners Liljegren väntade – och då hade det hunnit regna i 90 minuter och givetvis fortsatte det att regna när vi skulle bära in böckerna som vi fått från Ann-Gerd i Landskrona. Men vi lyckades skydda dem och ett stort antal litografier som hon också skänkt till arkivet för att säljas.

Jag och Anders sorterar böcker.

Sedan blev vi stående en stund i 111:an, som är vår lokal för inkommande samlingar, och sorterade upp de böcker vi fått i prioriteringsordning. Det handlade mest om esoterisk litteratur med några undantag.

Anders hade jobbat på att tömma lokalen på så mycket som möjligt inför det som är på väg från London och Virginia men det återstår en del innan allt detta får plats och kan sorteras.

Väl klara satta vi oss i huvudlokalen för att prata en stund men eftersom vi kommer att ses igen i morgon så lämnade vi en del tills dess.

Lotta och jag.

Nästa etappmål var min tidigare arbetskamrat Lotta Schüllerqvist på Stora Essingen dit vi anlände en kvart sent eftersom köerna in till Stockholm tätnat till av alla som skulle hem efter Valborgshelgen. Det var heller inte lätt att hitta en p-plats men några kvarter bort lyckades vi till slut spana in en.

Lotta, som bland annat var korrespondent i Israel under fyra år, är pensionär men hade fått tips av en annan tidigare arbetskamrat om att jag gärna räddar böcker. Så nu hade hon samlat ihop åtta kassar som jag bar ned till bilen efter att vi fikat och pratat en timme.

Fullt igen.

När vi väl kom hem var bilen full och medan Anneli tog på sig att laga maten bar jag in allt och började gå igenom och sortera i olika ämnen. Hittade också ett par kassar till från Ann-Gerd som stått bakom sätena så de tar jag med i morgon då jag åter ska till AFU.

Vi åt framför teven efter att jag skickat två ljudfiler till eleven på Stockholms universitet som intervjuade mig i fredags och sedan fanns det en del nya mejl som kommit under de sista timmarna. Annars har Anneli fått hjälpa mig att svara på dem under resan då jag dikterat för henne i bilen.

På tal om bilen så fick jag en lättare chock på vägen mot Jönköping då jag körde 122 på en 120-sträcka. Jag är noga med att hålla begränsningarna men hade precis kört om på motorvägen och såg inte polisbilen som stod i mittremsan förrän jag var på väg att passera den.

Då jag tittade i bakspegeln såg jag hur den svängde ut med blåljusen påslagna och verkade börja följa efter mig och i det läget var jag helt säker på att det var mig de var ute efter. Men snart saktade de in och blåljusen försvann i fjärran allt mer och då fattade jag att det var någon annan som de hade siktet inställt på. Men inte så kul känsla i magen där en stund även om några kilometers hastighetsöverträdelse knappast är något som skulle ha gett mer än en tråkig varning.

Hemma har jag gått igenom alla kassarna medan jag och Anneli tittade på ”Mästarnas mästare” och sedan burit ned det mesta i källaren. Man får bra träning av att vara bokintresserad och att bära kassarna flera gånger hit och dit är stärkande – tror jag…

Blurayutgåvan.

Och i dag låg den och väntade i brevlådan, blurayutgåvan av ”UFO Sweden” med signerat idolkort på Crazy Pictures-gänget, ett tygmärke och ett häfte med bakgrund och ett uppslag om verklighetens UFO Sweden, alltså UFO-Sverige. Kul!

Under dagen har jag också pratat med Göran Norlén och Tony Ekberg för att få in deras dokument som ska med i utskicket till våra grupper och lokala representanter. Victoria hörde av sig och jag hjälpte henne med lite knuffar så att allt skulle gå iväg i tid.

Det är mycket som ska bli klart nu i maj men sedan lugnar det ned sig något.

När Anneli gått och lagt sig hade jag 90 minuters jobb kvar men 00.45 var jag i alla fall i säng.

Loading