Dagsarkiv: 23 maj 2023

Soligt möte med klubbstyrelsen

Chefredaktör Peter Wolodarski var inbjuden för att svara på frågor.

Vaknade 07.30 och sedan var det bara att köra hela vägen runt stan och vidare till Thielska Galleriet på Blockhusudden på Djurgården vilket tog 45 minuter. Och snart fylldes det på med styrelsemedlemmar som skulle vara med på den här heldagskonferensen med DN:s klubbstyrelse. Till slut var vi femton.

På vägen ut talade jag med AFU:s tullrepresentant i telefon och vi kom fram till att det inte borde vara någon tull på transporten från Virginia eftersom det inte är tull på böcker. Inte heller vår transport från Storbritannien ska kosta något, vilket den heller inte gjorde i augusti förra året.

Under dagen fick jag sedan ett mejl från Schenker i London att de nu kunnat skicka vidare alla våra papper, sedan jag med Jimmy Beris hjälp fixat ett brittiskt eorinummer, till sin tullavdelning. Nu ser det ljust ut även på den fronten.

Mötet på Thielska blev intressant och lyckat och det var också positivt att vår chefredaktör Peter Wolodarski kunde ställa upp för att diskutera och svara på frågor i drygt en timme.

Det var en mycket bra konferens där vi i lugn och ro kunde diskutera igenom många av de frågor som vi jobbar med eller ska jobba med från fackets sida på DN. Och i pauserna kunde vi sitta ute i den 23-gradiga värmen. Jag, Åke och Amanda tog oss också en liten tur längs vattnet där skärgårdsbåtarna med turister nu hade börjat dyka upp.

Klockan 17 var vi klara och då var det bara att köra tillbaka hem för att äta kvällsmat med Anneli på verandan.

Under kvällen fick jag det färdiga resultatet av en intervju som en elev vid Stockholms universitet gjort på kursen ”Professionellt skrivande med fokus på redaktionellt skrivande”. En intervju som gjordes när jag och Anneli körde ner till Ängelholm för mötet där. Jag gillade rubriken: ”Clas, det okändas skyddsombud.”

Och i kväll fick jag en länk till Sydsvenskans podd från den 18 maj där två reportrar diskutera ufo. Ni kan lyssna på den här. Det är ingen tvekan om att  Sydsvenskans Albin Arrling fångats av ämnet.

Efter maten blev det en stund vid datorn för både mig och Anneli och sedan ett avsnitt av ”The crown” som vi nu åter har börjat titta på. Nu är vi inne på 90-talet med Diana och kriserna kring henne.

Sedan skickade jag och Anneli ut några nya inbjudningar till en fest som vi ska ha senare i sommar. Avslutade tiden vid datorn med att titta på Corbell och Knapp som visade nya filmer i sin podd. Och jag blev som så ofta besviken över att de har så dålig koll på vittnespsykologi och på hur människor tolkar lysande punkter på himlen i mörker.

I säng vid 23 för att läsa.

Loading