Dagsarkiv: 26 maj 2023

Bra möten i Norrköping och intervjuad

Möte på Hyresbostäder.

Vaknade 09 och efter att ha gjort mig i ordning gick jag ut på verandan för att säga hej på Anneli och hennes arbetskamrater som satt där och jobbade innan det var dags för mig att åka mot Nyköping.

Anneli och hennes arbetskamrater.

För målet för dagen var att först hämta Carl-Anton och sedan köpa en burgare på Max och äta den på AFU innan jag, Carl-Anton, Anders och Thomas körde vidare till Hyresbostäders kontor inne i stan. Nu tog det sin lilla tid eftersom det var köer hela vägen in och dessutom lång väntetid på Max men när vi väl var på plats på Hyresbostäders kontor så hade vi faktiskt hunnit dit i tid.

Mötet leddes av Tomas Lindquist som kunde berätta att han hade både styrelse och ägare bakom sig när det gällde frågan om att AFU ska bli en viktig del av omdaningen av bostadsområdet Ringdansen.

Vi var alla överens om att det två timmar långa mötet blev lyckat och att vi nu tar ytterligare steg framåt när det gäller att hitta en permanent plats för AFU med alla samlingarna under ett tak. Många frågor återstår att lösa men nu har vi en plan och några arbetsgrupper som ska förverkliga den.

Förutom Tomas L var också Hyresbostäders Joakim Eriksson med och det är han som har koll på själva lokalerna men dessutom hade en annan vän av AFU, Pelle Filipsson, valt att ansluta sig och tillsammans med honom åkte vi senare ut till Ringdansen för att titta på en lokal som skulle kunna bli ett museum.

Det känns verkligen som vi börjar bli en grupp som strävar åt samma håll men vägen är fortfarande lång och det gäller att säkra en del saker. Inte minst ekonomin.

Under dagen blev jag intervjuad av en journalist på tidningen Ljusnan som ville skriva om UFO-Sverige så när jag kom hem skickade jag honom bilder av tre sidor ur UFO-Aktuellt som tog upp ett bra fall i hans spridningsområde.

Jag och Carl-Anton på Parthenons lager.

På vägen hem stannade jag och Carl-Anton till på Coop för att handla en köttbit och på OK för att tanka innan vi gick ned i Parthenons lager så att jag kunde leta efter böcker som kan säljas innan vi börjar transportera allt till AFU. Det finns en hel massa böcker kvar på lagret men det börjar också glesna något i hyllorna.

Carl-Anton hade också ett par böcker och lite frimärken till mig, det tackar jag för!

När jag väl kom hem var klockan nästan 21, packade ur bilen och hjälpte sedan till att grilla lammspett och grönsaker då Anneli hunnit starta grillen. Vi tog var sin GT medan vi fixade maten som vi sedan åt framför teven. ”Masked singer” blev det faktiskt eftersom Anneli satt på den och kul att se Felix Herngren där.

Maten smakade himmelskt efter en lång dag på vift.

Innan kvällen var slut fick jag ett mejl från Ebbe Schöns änka Christina som skickade mig en bild på Ebbes fina gravsten. Mycket smakfull och den tror jag Ebbe hade gillat.

Ebbe Schöns gravsten på Brastad kyrkogård i Lysekil.

Sedan tittade vi på att avsnitt ”The Crown” och när det var slut och vi väl var klara med allt hade klockan hunnit bli 23.30.

Sedan blev det sängen med en bok.

Loading