Kursdags i Kisa

I dag har jag lagt sista handen vid mina föredrag som jag ska hålla i Föllingen utanför Kisa lördag och söndag då UFO-Sverige anordnar sin 42:a kurs för nya och gamla fältundersökare.

Fredagen brukar vara uppsamlingsheat och i princip alla kommer redan i dag trots att själva kursen startar först i morgon. Så det blir gott om tid till prat och att hinna bekanta sig med alla nya ansikten som dyker upp.

Innan jag åkte har jag passat på att ringa och gratta min tidigare arbetskamrat Bengt Larsson som sedan många år rattar Piteå-Tidningen på hans födelsedag men ringde även UFO-Sveriges Pelle Persson som fyller i morgon, för då vet jag att det blir ont om tid. Det var bara bra med båda två.

En lång och trevlig och pratsam helg väntar!

/…/

Klockan 17 kom jag och Jennie fram till kursgården där några redan hade anlänt och installerat sig. Jag började testa tekniken och kopplingar till de två projektorerna. Laddade in de power point från Peo och Johan och efter en del krångel lyckades jag få allt att fungera. Sådant här vill jag göra så snart jag kan för att ha tid att lösa problem om sådana skulle uppstå.

Efter hand hade de flesta kommit och vi tog var sin macka och lättöl och sedan var det bara att börja mingla med nybörjarna. 17 stycken i år. Föllingen har en bra samlingspunkt i matsalen där alla kommer nära varandra och det är lätt att förflytta sig till ett nytt bord.

Fredagen är alltid trevlig även om jag måste ägna mycket tid åt att fixa och dona. Jag och Tobias gick igenom morgondagens övning på mitt rum. En övning som ännu så länge är hemlig för övriga men som kommer att överraska många då vi bryter mot tidigare års varianter.

De tre norrmännen som ska ansluta var vid 23-tiden inte längre än i Södertälje och eftersom de sedan lyckades köra fel och inte svänga vid Linköping hamnade de i Mjölby och kom till slut fram via Boxholm en god stund efter 01. Jag hade lovat att stanna upp och ta emot dem så det blev inte sängen förrän 02.

Men det är givetvis både roligt och en ära att vi får hit tre norska ufologer. De har trots allt en bra bit att ta sig.

249 total views, 1 views today