Dagsarkiv: 4 maj 2024

Hälsomässa i Örebro

Två damer berättar om sina ufoobservationer.

Efter en tidig morgon och kort frukost körde jag och Anneli till Hälsomässan i Kulturhuset i centrala Örebro där Martina mötte upp och snart kom också Rickard med kamrat Marcus och så kunde i börja bära in våra pinaler.

Jag hade med mig en massa böcker och Rickard en hel del saker från UFO-Sveriges butik. Medan Anneli körde tillbaka till Claes och Åsa installerades vi andra oss framför stora scenen där vi fått fyra bord att packa upp våra saker på. Efter en stund var också Kenth på plats och därmed var dagens personalstyrka fullständig.

Bra placering.

Vi hade fått en bra placering, längst fram mot scenen, och med fyra bord. Något vi fick mot att jag håller ett föredrag i morgon. Det var inte jättemånga utställare och heller inte jättemånga besökare denna riktigt fina majlördag. Tror att många väljer att komma i morgon istället då det ska bli lite sämre väder.

Jag och Adrian Parker.

Framåt lunchtid hade jag hunnit äta min lunch i form av en baguette och en Festis och då kom också min kamrat Adrian Parker, parapsykologiforskare från Göteborg. Det var ett tag sedan vi sågs senast så vi hade mycket att prata om före, och efter, hans föredrag.

Adrian under sitt föredrag.

Men 12.30 bänkade jag mig oh kanske 50 andra i föreläsningssalen för att lyssna på Adrians 90 minuter långa föredrag som var klart intressant. Föreläsningssalen ligger en våning ned i källarplanet och utan minsta glimt av solen som sken för fullt utanför.

När jag skulle hjälpa Adrian med att sätta upp hans dator visade det sig att hdmi-sladden var superkort, så kort att man i princip fick ställa datorn intill projektorn för att få det hela att fungera vilket innebar att den som talade stod i vägen för halva publiken.

Flera frågor efter föredraget.

Jag sa till om detta och räknar nu med att man plockar fram en längre sladd till mig i morgon.

Ska man summera dagen så var det väldigt mycket som var roligt. Rätt många kom fram och berättade om sina ufoupplevelser eller ville bara prata med oss. Andra ville ta bilder tillsammans med mig och ett antal köpte också mina böcker. Rickard hade det tuffare och det lustiga var att det enda han sålde var tre tvålar som Thea gjort och som vi tagit med just för att det var en hälsomässa. Ingen köpte våra populära muggar!

Under eftermiddagen träffade jag Starlight som jag haft kontakt med sedan några dagar. Star, som också kallar sig, har en CE5-grupp i Örebro och nu diskuterade vi ett samarbete. I morgon dyker hon och några kamrater upp för att lyssna på mig

På slutet av dagen hände inte mycket och jag och Rickard satt mest och pratade. Vi gjorde ett försök att sälja ett gäng tvålar till en kille som sålde liknande varor en bit från oss. Nu gick inte detta eftersom hans chef tyckte att det fanns något i dem som hon inte tålde.

Killen själv hade känt igen mig eftersom han jobbade på SMHI och varit och lyssnat på mig när jag var där för några år sedan.

En dam kom fram och berättade att hon arbetade med automatisk skrift och lovade att ge mig ett exempel i morgon om hon fick kontakt. Mycket trevlig dam!

En annan berättade att hon kände en man som blivit vittne till föremålet som flög ned i Backsjön fast från en annan punkt längs sjön. Jag tog hennes nummer och tänker absolut försöka få tag på den personen för att intervjua honom.

En dam berättade om sin åttaåriga son som hade möten under nätterna med olika varelser något som bekymrade henne en del. Över huvud taget var det många bra möten, flera berömde UFO-Sverige för vår vetenskapliga hållning och många var nöjda med hur jag skött min roll i TV4-serien. Kul och positivt.

Klockan 18 var det slut och jag och Rickard blev hämtade av Rickards kompis som började med att köra mig till Claes och Åsa. Och där väntade en iskall ESB vilket var precis vad jag behövde.

Äntligen mat.

Framåt kvällen grillade vi och bara njöt på verandan. Och där blev vi sittande under några timmar. En bra dag.

Loading