Dagsarkiv: 6 maj 2024

Fina gåvor och podd med Chris

Inte lätta att få tag på.

På vägen hem i går hämtade jag ut ett paket från Magnus på Traderashoppen Swedishvinyl som sysslar med begagnade saker som folk samlar på. Precis sådant som jag själv gör då (fast jag inte säljer något…). Och i dag när jag öppnade paketet visade det sig innehålla några riktigt fina lp-skivor och några stenkakor.

”Blast off!” är från 1958, alltså i rymdålderns linda, ”Count down!” från 1959 och ”Exploring the unknown” från 1955, innan några satelliter hade skickats upp. ”Music out of the Moon” spelades in redan 1947 och är ett album bestående av tre stenkakor. Den är minst sat experimentell med det elektroniska instrumentet teremin som visserligen uppfanns redan 1919 men som åtminstone jag inte har många skivor med. Nu har jag tre!

Vill ni se lite bättre bilder på omslagen så hittar ni dem sist i bloggen.

Undertecknad och Chris.

Under dagen har jag spelat in en 50 minuter lång podd med Chris Lehto. Vi har poddat förut, från stranden av Djupsjøen förra året då jag fick vara med under Rune Krieghr Røstads första expedition dit. Även den här gången kom vi in på spökraketerna men temat var min nya bok och jag berättade om lite fall ur den och om hur positivt läget är i Sverige just nu för oss ufointresserade.

Den färdiga podden kommer att sändas på fredag vid 18-tiden. Ni hittar tidigare avsnitt här.

Jag var också iväg till posten med några böcker och till återvinningen med en massa skräp. Där träffade jag min kompis som jobbar där och han hade fått ont i ryggen. Vi kom överens om att det sannolikt berodde på att han simmat i mer än två timmar i sträck i går.

Anneli har varit både på yoga och massage så jag har försökt hinna ikapp med lite skrivbordsarbete i min ensamhet. Gick hyfsat. Men dagen inleddes med att jag satt med två olika Tele2-supportpersoner i örat för att försöka förstå varför vårt internet plötsligt försvann i helgen.

Det visade sig att mitt nya mobila abonnemang hade kickat in och att den nya routern, som jag lyckades få igång, var enda sättet att få kontakt med webbvärlden igen. Nu var det bara så att datorn vägrade ta den kontakten, mobilen funkade.

Till slut blev jag ett ärende och skulle få hjälp av en tekniker inom två till tre dagar… Jag bad damen i andra änden att skriva att jag ville ha hjälpen snabbare och så gjorde hon.

När jag lagt på kom jag att tänka på att man kanske skulle dra ur kabeln till fibernätet, som ju inte längre är aktivt, och när jag gjorde det så tickade allting i gång också i datorn.

Döm om min förvåning när en tekniker återkom mindre än en timma senare. En väldigt sympatisk man som istället hjälpte mig att få igång teven i det nya nätet. Något som egentligen inte var hans jobb. Och det visade sig att jag skulle fortsätta använda mitt meshnätverk också nu med nya routern, något som säljaren inte alls hade varit inne på.

Men så måste det vara fick jag veta och det stämde precis. Så nu funkar allt precis som det ska!

När Anneli mellanlandade mellan sina utflykter åt vi lite rester till lunch.

Maj-Lis.

Jo, under Hälsomässan i helgen träffade jag en mycket trevlig dam från Dalarna som kanaliserade via automatisk skrift. Hon gjorde det enbart för sig själv och inte åt andra. Men Maj-Lis Richardson, som hon hette (ni ser henne här ovan) undrade om jag inte ville få ett meddelande från sin kontakt om hon lyckades få någon sådan under lördagskvällen. Och det ville jag givetvis.

Så i går, söndag, kom hon fram till mig med ett kuvert med en handskriven lapp där hon tagit emot ett budskap till mig. Ni kan se lite av det här ovan. Det rör sig alltså om en andlig ledare inte om någon utomjording och budskapet avslutades också med ”en vän från Andra sidan”.

Inte lätt att veta vad man ska tro om detta givetvis men Maj-Lis var så trevlig att det räcker långt.

I fönsterputsartagen.

Under dagen har jag kört en tvättmaskin och hängt den tillsammans med Anneli (som också har fortsatt putsa fönster) och så har jag besvarat ett antal mejl. Fick också en skannad bild från 1923, tagen på Storegården i Leksberg i utkanten av Mariestad där min pappa växte upp. På bilden syns längst ned till vänster Gunnar (pappas äldre bror som var född 1916) och så Lennart, pappa själv till höger om honom. Pappa var född 1919.

Bakom Gunnar syns en vän till Georg Svahn och bakom vännen Karl Mauritz (bror till Nils), Nils (min farfar), Alma (min farmor) och så Georg. Ingrid (född 1915 och syster till Lennart och Gunnar) är den lite större flickan längst fram.

Så himla kul att ha den här bilden och det fick jag nys om tack vare min fantastiska kusin Ragnhild som är släktforskaren i familjen. Sedan skannade Mia Swahn kortet. Pratade en lång stund med Ragnhild lite senare på kvällen.

Innan kvällen var slut blev det lite teve i soffan. Sedan sängen.

Music out of the Moon.
Exploring the unknown.
Count down!
Blast off!

Loading