Dagsarkiv: 3 maj 2024

Till Örebro och intervjuad

Svampsoppa på altanen.

Vi vaknade tidigt (väldigt tidigt) hemma hos Lena i Dunderhult. Solen lyste så att det var svårt att somna om, så upp och duscha och sedan frukost. Eftersom jag hade lovat att ta med några böcker till Lena fick hon botanisera bland dem jag hade i mitt bagage och där hittade hon tre som passade henne; min nya ufobok, den andra naturfenomenboken och så boken som jag brukar kalla för ”Bilder av det okända”.

Strax före 10 var på vi god väg mot Örebro. Längs vägen kunde vi återigen se hur den nya motortrafikleden börjar växa fram eftersom stora skogsområden på båda sidor av vägen hade huggits ned.

Vi gjorde ett försök att svänga in till loppisen längs vägen mot Sjöängen bara för att upptäcka att den var stängd.

Nästa försök gjorde vi i Örebro men lyckades vimsa bort oss så det blev ett stopp på Mariebergs köpcentrum istället där vi köpte en fin flaska vin till våra vänner Claes och Åsa där vi ska bo i natt och ett extra exemplar av Allers med intervjun med mig.

Senare på dagen gjorde vi ett nytt försök då vi alla fyra vandrade iväg till Ge för livet, som är en stor andrahandsbutik, med samma dystra resultat! Den var stängd trots att den stod som öppen på dess hemsida.

Under eftermiddagen blev jag kontaktad av en journalist på Helsingborgs Dagblad som berättade att han fått in en film föreställande ett himlafenomen i går. Det var inte svårt att gissa vilket det var så när journalisten berättade att filmen var tagen vid 22-tiden så var det hundra säkert att det rörde sig om gårdagens raketuppskjutning som jag skrev om i bloggen i går. Det blev en artikel av det under kvällen.

Dyrt men fint.

Det blev en heldag med Åsa och Claes där vi alltså kunde äta en fantastisk svampsoppa på altanen och sedan blev en vandring i det soliga vädret med ett stopp på Nasta herrgård för att kika in i en butik (dyr men snygg) och sedan bar det tillbaka hem för lite vila och framåt kvällen var sitt glas champagne.

Till slut var det lite för svalt och vi gick in och satte oss i värmen och pratade. Sedan blev det tidigt i säng.

Loading