Dagsarkiv: 1 maj 2024

Träden klippta och grillpremiär

På toppen.

Efter lunch kom Niklas cyklande och hjälpte mig och Anneli att klippa våra fyra fruktträd. Solen slösade med sitt ljus men lite mindre med sin värme. Trots det var det skönt ute denna 1 maj. Då hade Anneli dessutom hunnit putsa många av våra fönster så nu kan vi möta vårens ljus på riktigt.

Anneli fixade fönstren också.

Jag åkte iväg en sväng till Skälby livs och hämtade ett paket från Safe Album med några tomma album plus fickor för frimärken. Men också med senaste upplagan av Facit så att jag kan hålla ordning på den. En snabb jämförelse med 2019 års upplaga som var den jag hade sedan tidigare visade att priserna är exakt de samma nu som då.

Innan vi åt lunch och hamnade i naturen hade jag kontakt med flera inom föreningen inför helgens mässa i Örebro där UFO-Sverige deltar med shoppen och lite böcker, plus att jag håller föredrag på söndag.

Och just detta föredrag började jag skriva under förmiddagen.

Men jag hade också kontakt med en trevlig kvinna i en CE5-grupp och vi kom fram till att vi ska ses och prata lite mer. Ringde också och pratade med en av dem som jag kommer att arbeta tillsammans med när det gäller fundraisingen kring AFU:s framtida flytt.

Vårfixad.

Sedan blev det fika i solen på verandan och när Niklas var färdig med softande gjorde han storrengöring av sin cykel.

Vid 17-tiden tog Niklas och jag bilen och körde till Marie i Huddinge som hade ett lass med böcker hon ville bli av med. Och det blev verkligen hela bilen full. Vi backade in mot ett underjordiskt garage och kånkade sedan ut de betongtunga lådorna och lyckades pressa in allt i vår stackars bil.

Först trodde vi inte att det var så mycket med böckerna men när vi öppnade lådorna visade det sig att det var riktigt bra saker. Så efter att ha stannat till på en lokal Ica och (på Annelis order) köpt ett par burkar bea, var det bara att ta oss hem och så drog jag igång med den flera timmar långa sorteringsprocessen.

Premiär.

Medan jag jobbade i garaget hade Markus premiärstartat grillen och brassade ett antal fina köttbitar. Anneli fixade båtpotatis och grönt. Det smakade riktigt bra efter ett hårt jobb både i Huddinge och hemma.

Bänkade.

Efteråt var det bara att återvända till garaget, nu med lampan tänd, medan övriga familjen tog hand om disken och sedan bänkade sig framför nya ”Ronja rövardotter”.

Jag gjorde ett antal fynd som ska till AFU, bland böcker om helbrägdagöring. Sedan fördelade jag det hela i vanlig ordning så att en del hamnade i kassar som ska till Tidan och en del i kassar som ska till Uppsala.

Slut för dagen.

Till slut var det dags för pojkarna att åka hem till sig. Niklas på cykel och Markus i sin bil. Båda ska upp och jobba i morgon. Jag och Anneli har andra planer.

I säng strax före midnatt lätt mör i kroppen.

Så här har det dett ut tidigare år när det gällde trädklippningen:

2024 – 1/5
2023 – 7/5
2022 – 17/4
2021 – 30/4
2020 – 29/3
2019 – Veteranpoolen
2018 – 28/4
2017 – 17/4
2016 – 1/5
2015 – 3/5
2013 – 7/4
2012 – 25/3
2011 – 3/4 och 10/4
2008 – 5/4
2006 – 8/4

De två träden på baksidan blev också klippta.
Undertecknad i kamp med naturen.

Loading