Dagsarkiv: 7 maj 2024

Några utflykter och poddjobb

Fredrik leverade igen.

Förmiddagen ägnade jag åt att åka tillJakobsberg med Anneli för att göra en del ärenden. Och eftermiddagen till att köra till tippen med fyra säckar ris efter vår trädklippning och sedan en stund i garaget där jag plockade fram ett antal lådor med böcker från Steve Moore, öppnade kartongerna och ställde dem för att luftas. Tyvärr tillhör dessa böcker de många som tagit skada av att stå i en källare i London alldeles för länge och frågan är om de går att få luktfria över huvud taget.

Efter lunch i form av färdigmat men också några mackor med gubbröran som jag och Anneli gjorde till Valborg tog jag bilen in till DN, men stannade på parkeringen utanför, för att ta emot några fina Tinttinalbum som Fredrik Rimmerfors fixat åt mig.

Fredrik har alltid ett öga öppet för sådant som kan intressera undertecknad och det är jag väldigt tacksam för.

Hemma igen ringde vårt 08-nummer vilket inte händer varje månad. Fattade först inte vad det var som lät. I andra änden var en man som sa att vi hade pratats vid för 25 år sedan och nu ville han berätta om en ufoobservation för mig. Jag stod lite illa till så det blir till att ringa upp honom i veckan.

Sedan var det dags för veckohandling på Coop där jag och Anneli tillbringade en timma och fyllde bilen med allt från sparris till jord som ska hjälpa vårt grönsaksland. Under handlandet ringde Nordea, som jag sökt tidigare i dag, och så bestämde vi tid för att prata omskrivning av lånet på huset.

Hemma satte jag mig och plockade fram 15 bilder till Chris Lehto eftersom han ville ha några för att lägga in i poddintervjun som publiceras på fredag.

Pratade med Tobias och korrekturläste den biljett han tagit fram för stämman i Jönköping och efter några mejlbollningar var vi båda nöjda.

Ser att min tidigare arbetskamrat och vän Anders Bolling intervjuats av Agneta Sjödin i hennes podd. De båda funderade över hur vetenskap och andlighet kan mötas. Där har jag ingen lösning men det är nog bra att inse att de båda vägarna inte har samma mål.

Andligheten syftar till att ge den enskilde de svar som han eller hon söker medan vetenskapen syftar till att ge svar som vi alla kan ha nytta av. Det ena handlar om subjektiva upplevelser medan det andra går ut på att vi alla ska kunna använda resultaten på ett objektivt sätt.

Hemma har jag fixat med tvätten men också sorterat en del digitalt material i datorn. Bland annat det från Örebro i helgen. Såg då att det var tolfte gången jag pratade i Örebro men det var några år sedan senast.

Klockan 19 skulle det bli poddinspelning med Tobias men fem minuter innan vi skulle börja upptäckte jag att min nya telefon inte längre matchade min mikrofon. Som tur var hade jag kvar min gamla fortfarande men eftersom den var urladdad fick Tobias vänta medan jag och Anneli lagade kvällsmat (och åt den) samtidigt som telefonen laddade mycket nog för att kunna användas.

Podd i vardande.

19.30 var vi färdigätna och telefonen laddad till 20 procent och så körde vi igång. Jag berättade om Lars Thörnfallet och om de nya fakta som jag fått fram. Min berättelse blir en del av en UFO-Sverigepodd om ufofall i Småland och kommer kanske att ta en kvart. Min del alltså.

Framåt kvällen rullade Eurovision från Malmö i gång med första semifinalen och det känns lite konstigt att inte vara på plats. Tittade i alla fall en stund under rösträkningen.

Pratade en bra stund med min vän Anders Palm också. Han har ju mist sin fru och det märks givetvis. Att bli ensam är otroligt påfrestande och bottenlöst och jag ska försöka hälsa på honom lite längre fram i maj.

I säng före midnatt med min bok.

Loading