Dagsarkiv: 5 maj 2024

Föredrag i Örebro

Många kom för att lyssna.

Vaknade för tidigt i vanlig ordning och sedan blev det frukost innan Anneli och jag körde från Adolfsberg och Claes och Åsa (som fortfarande snusade i sina sängar) till Kulturhuset där jag åter skulle tillbringa dagen på Hälsomässan.

Och liksom i går var Rickard Andersson på plats för att sköta försäljningen ur föreningens butik men sedan anslöt också Tobias Lindgren, Carl-Anton Mattsson och Tage Bång. Ingen dålig uppställning.

Och i dag gick allt betydligt bättre. Flera besökare och bättre snurr på försäljningen.

För mig var det också dags att hålla mitt föredrag mellan 11.50 och 12.50 i stora föreläsningssalen som rymmer 70 personer och det kom fler i dag än i går då Adrian Parker var dragplåstret. Närmare 60 personer satt eller stod där till slut. Inte minst många ur personalen som ville lyssna.

Våra bord på mässan.

Det var riktigt roligt att konstatera att flera som jag pratade med före föredraget sa att de kommit till mässan och betalat de 70 kronorna för att gå in enbart för att lyssna på mitt prat.

En timme hade jag på mig.

Jag berättade om UFO-Sverige, AFU, spökraketerna, Nammajaure, det som händer i USA, några bar svenska fall och så om inspelningen av TV4-serien med Felix Herngren. Och det blev väldigt uppskattas. Många kom fram efteråt när jag åter var på plats vid våra bord och tackade och en av åhörarna mejlade mig senare följande som fick mig att både rodna och känna en stor tacksamhet:

”Jag vill bara lite kort tacka dig för ett väldigt informativt, inspirerande, trevligt och underhållande föredrag i Örebro idag. Du är ett proffs! En perfekt introduktion för någon som inte är så insatt i ämnet. Nu ska jag genast börja läsa böckerna som jag köpte av dig!”

Jag citerar inte detta för att slå mig själv för bröstet (jag är min störste kritiker och är aldrig nöjd med det jag gör) utan för att visa hur viktigt det är att vara ute och berätta om föreningen och vårt arbete för nya målgrupper. Och att berätta om AFU.

Det är sådana här möjligheter att hålla föredrag som är så belönande och så viktiga att göra.

Det var alltså betydligt fler på plats i dag och vi hann prata med många intresserade. Vårt arbete mötte väldigt mycket positiv respons och jag fick också möjlighet att prata med Ida, Göran och Starlight från en ny liten CE5-grupp som håller på att bildas i Örebro och det var ingen tvekan om att också de kände sig inspirerade efter att ha lyssnat på mitt föredrag.

Ida, Göran och Starlight.

Nu har vi bestämt att hålla kontakten och att försöka samarbeta på ett bra sätt.

Rickard fortsatte att sälja några tvålar men nu lossnade det också när det gällde våra fina muggar och en del annat. Och mina böcker rullade också på. Dessutom var det återigen många som ville berätta om sina egna upplevelser för oss.

Anneli var med en stor del av dagen, från det att jag höll mitt föredrag tills vi skulle åka hem. Sent omsider fick vi chans att äta lunch och tillsammans med Carl-Anton gick vi tjugo meter till den Sibyllakiosk som låg på samma gata.

När jag skulle hämta min tunnbrödrulle stod det en ung man med sin dotter och väntade på sin beställning och efter att ha kastat en blick på mig undrade han om inte jag var den jag var. Och det var jag ju. Mannen kom från Glanshammar och hade inte en susning om att det pågick en mässa tjugo meter bort där UFO-Sverige var med och där jag just hade hållit föredrag.

Vi pratade en stund men sedan slog jag mig ned för att äta tillsammans med Anneli och Carl-Anton i den lätta blåsten. Inte någon sommarvärme där inte.

Sedan rullade dagen på fram till 17 och vi fortsatte att locka en del kunder. Men 16.30 var det ingen av utställarna som sålde något och många, liksom vi började packa ihop.

Nybliven Kiaägare.

Tobias överraskade oss alla med att komma i en ny bil förresten. En Kia med bara några år på nacken och nu är hans tid med Saab ett minne blott. Tobias gjorde förresten av av utställarna genomlycklig då han efter att Rickard ringt honom i går överlämnat kopior av hans pappas observationsrapport från sjön Ylen i Småland den 27 juli 1985 där utställaren, som 16-åring, också varit medvittne.

Nu fick han en färgkopia av såväl rapporten som ett par tidningsartiklar om händelsen från AFU.

När allt var klart och vi hade sopat golvet efter oss hämtade Anneli och Tobias bilarna och vi packade i allt i dem efter att ha burit ned lådor och kassar några trappor. Jag gick runt och tackade samtliga arrangörer för en bra helg och sedan körde vi hem, var och en till sitt. Väldigt nöjda måste jag säga. Så mycket positivt som vi mötte där visar att det är i den verkliga världen, och inte Facebook, vi ska hålla till. Då blir mötena meningsfulla och ingen beter sig illa.

Jag och Anneli gjorde ett kort stopp på McD utanför Arboga för lite dricka och burgare men sedan bar det av mot Järfälla. På vägen plockade vi också upp lite post som kommit till Skälby livs, detta får jag återkomma till.

Väldigt skönt att komma hem var det i alla fall. En intensiv helg med massor av prat och möte som gör en lite mör trots att allt är så roligt.

Framåt 23 satte jag punkt.

Loading