månadsarkiv: april 2021

Trädklippning, deklaration och gäster

Markus och Anneli i trädklippartagen.

Så fick vi träden klippta och det gick på ett par timmar efter en god insats från mig, Anneli och Markus. Och vädret var helt på vår sida med temperaturer på upp mot 15 grader stundtals.

Med Markus inblandad slapp jag klättra upp i träden och kunde hålla mig till stegen. Rätt skönt med den hjälpen. Efter en stund dök Gunnar upp och vi kollade in i garaget för att se hur många lådor han och Vanja har lagrat där inför sin flytt. Vi kom också överens om att ta över deras tomma flyttlådor när de väl har kommit på plats i Gävle.

Flyttlådor behöver jag inför sommarens tur till Skåne då ett antal tusen böcker ska transporteras upp.

Markus fick ta topparna.

Jag har också hunnit klart med deklarationen som nu ligger i ett kuvert med frimärken på så i morgon ska jag lägga det på lådan för att det ska komma in i tid. Riktigt skönt att vara klar med den saken också.

Framåt 16 dök Claes, Åsa och Clara upp från Örebro och ett par timmar senare bänkade vi oss framför teven där vi tittade på när Niklas sjöng med Stockholms kammarkör från Confidancen. En utomhuskonsert som sändes via Youtube.

Ylva, Clara, Claes, Åsa och Anneli tittar på när Niklas sjunger.

Vi bänkade oss i soffan med ett glas bubbel och njöt av den fina sången även om det laggade lite ibland. Och så kände vi oss stolta över att Niklas är med och sjunger i en så bra kör.

Sedan blev det långbord med lax, pressad potatis och god sås plus sparris och innan dess en paj till förrätt. Två vita viner serverades och efteråt blev det en smarrig efterrätt signerad Claes. När Niklas dök upp var vi nästan färdiga men satt kvar vid bordet och pratade till framåt midnatt.

Riktigt ledig har jag trots allt inte kunnat vara eftersom jag styrt upp en intervju jag ska göra utanför Södertälje på måndag. Men nu är allt klart även om mina egna förberedelser i form av frågor måste slipas till under helgen.

Ufomässigt har det varit en lugn dag med lite mejlsvar som enda inslag. Och så har jag fortsatt att sortera in lite digitalt material från mitt arbete med nya upplagan av ”Mötet i gläntan”.

Kom i alla fall i säng före 01. Då hade övriga i huset gått och lagt sig. Niklas i en del av källaren, Clara, Ylva och Åsa i en annan, Claes på Niklas rum och Markus på sitt. Fast Markus var väl inte riktigt i säng om jag ska vara ärlig. Han satt vid datorn och spelade med sina kompisar.

Eftersom Anneli samlat ihop alla trädklippningar vi gjort de senaste åren så samlar vi dem här:

2021 – 30/4
2020 – 29/3
2019 – Veteranpoolen
2018 – 28/4
2017 – 17/4
2016 – 1/5
2015 – 3/5
2013 – 7/4
2012 – 25/3
2011 – 3/4 och 10/4
2008 – 5/4
2006 – 8/4

 196 total views