Dagsarkiv: 03 januari 2018

Möte om Markus och Star Wars


I dag bestämde Markus sig för att fortsätta sina studier hemma i Sverige. Efter 2,5 år i USA åker han nu tillbaka och hämtar sina saker i Florida för att komma hem och läsa vidare här.

Markus har trivts jättebra i USA och det har gått fantastiskt bra i skoan med enbart A i betyg i de fem ämnen han läste den gångna terminen. Men det visar sig nu att den skola han gr på inte kommer att kunna erbjuda en färdig bachelorutbildning inom två år utan han måste gå ytterligare två för att få ut den. Och det blir länge och det blir väldigt dyrt-

Så efter några dagars diskuterande och kollande träffade jag, Anneli och Markus Lotta och hennes medarbetare på det collegeservice som vi har haft hjälp av hela vägen för att ta det slutliga beslutet. Och det bästa för Markus, som han själv också tycker är bra, är att komma hem, jobba ett halvår och sedan till hösten börja läsa vidare för att bli den tränare inom golf som han så gärna vill.

Så om ett par veckor har vi Markus hemma igen. Men först tar han flyget över om några dagar för att packa ihop sina saker på skolan i West Palm Beach.

Det har varit några mycket lärorika år som har lyft Markus från en elev som var fullständigt skoltrött här hemma i Sverige till en studiemotiverad ung man som är van att klara av saker som han tidigare inte trodde att han skulle klara. Han har fått lära sig så mycket och dessutom fått ett språk på köpet. Hans engelska är väldigt bra, både skriftligt och talat, och det är ju något han alltid kommer att ha nytta av.

Mindre kul är att Raili ligger på sjukhus efter att i går ha ramlat hemma i bostaden i Mariestad. Ett knäckt revben och en punkterad lunga blev resultatet så nu vårdas hon på KSS i Skövde. Men hon är vid gott mod.

Själva har vi varit på Mall of Scandinavia och sett på Star Wars med Annika och Ylva (bilden ovan) och jag får nog säga att jag var mycket positivt överraskad. Vi var nöjda alla fyra! Filmen kändes inte alls som de 2,5 timmar som den var. Vi såg den i Imaxformat och 3D vilket var positivt.

Jag har också kunnat hjälpa 24Kalmar med att lösa ett fall som redaktionen hade fått in. Det rörde sig om en film tagen den 21 december som visade ett lysande punkt över Ölandsbron, filmad från kalmarsidan. Det var inte svårt att ge beskedet att det var stjärnan Sirius vilket Hanna, som jag talade med, var nöjd med. Inget ufofall den här gången.

Lite kul också att Hanna hälsade att hon älskade att lyssna på ”Morgonpasset i P3” och att hon var ett fan av mig de gånger som jag är med. Det var roligt att höra! Mindre kul var att hon trots att vi pratades vid struntade i all lägga in min förklaring i sin artikel. Ni kan se den här. Sensationsjournalistik, skrev någon på Facebook. Kan bara hålla med. Riktigt dåligt.

Jag gick in och skrev om detta på 24Kalmars Facebooksida samt mejlade reportern. Ska bli intressant att se hur redaktionen reagerar. Tanken är sannolikt att man ska dra in klick två dagar i rad. I dag från dem som tycker att det hela är mystiskt och i morgon, när de sannolikt lägger ut förklaringen, från samma grupp och några nya. Inte den bästa sortens journalistik.

Aftonbladet har en spännande film på sin sida i dag. Bubblor som färdas under vattnet mitt i Stockholm? Undrar vad det kan vara.

När vi kom hem från bion satte jag och Anneli oss och tog en macka och tittade på ”Fröken Frimans krig” och de två sista avsnitten. Sedan blev det sängen strax efter midnatt.

 582 total views